Cum sa-ti cresti economiile fara efort
bancadepozit onlineeconomii
Obiectivele tale merita indeplinite, iar partea buna este ca poti sa usurezi acest proces cu ajutorul unor metode eficiente de gestionare a economiilor. Fie ca iti doresti sa economisesti bani pentru un avans la creditul imobiliar, fie ca vrei o masina sau sa investesti poate in imobiliare, toate aceste lucruri presupun niste cheltuieli substantiale.
Daca ai inceput deja sa economisesti pentru obiectivele tale si doresti sa cresti aceste economii fara sa faci prea mult efort, descopera in cele ce urmeaza 3 metode din care sa alegi.
1. Deschide-ti un depozit la termen
Un depozit la termen este util tuturor celor care au reusit sa economiseasca o anumita suma de bani si nu intentioneaza sa o cheltuiasca in viitorul apropiat. Pentru ca situatia economica viitoare este incerta, este recomandat sa nu pastrezi banii economisiti „la saltea” sau intr-un cont curent, deoarece valoarea acestora s-ar putea deprecia in timp. In schimb, o solutie utila de care te poti folosi este deschiderea unui depozit la termen. Acest proces poate avea loc 100% online, iar suma minima pe care o poti depune este de 500 de lei, in timp ce dobanda maxima pe care o poti obtine poate fi si de 9,3%.
De exemplu, sa presupunem ca ai reusit sa economisesti pana in prezent 50.000 de lei. Daca decizi sa depui toti banii intr-un
depozit online pentru persoanele fizice cu termen de 60 de luni, la data scadenta vei avea o suma totala de 68.750 de lei, deci un profit brut de 18.750 de lei.
2. Investeste in titluri de stat
Investitiile in titluri de stat reprezinta unele dintre cele mai sigure investitii pe care le pot face persoanele fizice sau juridice, doarece sunt garantate in totalitate de catre Statul Roman. Mai mult decat atat, profitul obtinut in urma unei astfel de investitii nu este impozabil. Asadar, te vei putea bucura in totalitate de banii obtinuti, fara sa platesti 10% impozit la stat.
Fata de depozitul la termen, dobanda obtinuta in urma investitiei in titluri de stat este de obicei mai mica, motiv pentru care tot mai multi oameni decid sa aleaga prima varianta in detrimentul acesteia.
Totodata, achizitia de titluri de stat se poate face doar in anumite perioade ale anului in care au loc emisiunile, in timp ce deschiderea unui depozit la termen poate avea loc oricand.
3. Deschide-ti un cont de economii
Un cont de economii este o alternativa a depozitului la termen, cu mentiunea ca in aceasta situatie poti sa retragi si sa depui bani in cont oricand doresti. Chiar daca si depozitul la termen iti permite sa retragi banii depusi inainte de data scadenta si sa te bucuri de dobanda practicata in ziua lichidarii anticipate, acesta nu iti permite si sa depui bani ulterior deschiderii depozitului. Cu toate acestea, poti oricand sa iti deschizi un alt depozit, cu o data scadenta diferita.
In general, dobanda pe care o obtii prin depunerea banilor intr-un cont de economii este mai mica decat cea pe care o primesti in cazul depozitului la termen. Asadar, nu uita sa iei in considerare si acest aspect atunci cand iei o hotarare cu privire la metoda pe care o alegi pentru a-ti creste economiile.
Deschiderea unui depozit la termen prin care sa obtii un profit de 10% de pe urma economiilor tale, investitiile in titluri de stat, dar si deschiderea unui cont de economii sunt 3 metode eficiente care te pot ajuta sa iti mentii economiile in siguranta si sa le feresti de deprecierea monedei nationale. Informeaza-te corespunzator despre fiecare metoda in parte si pune-o in aplicare pe cea care se potriveste cel mai bine nevoilor tale!
sursa foto: shutterstock.com