Cum sa economisesti bani, la supermarket: 5 sfaturi practice pentru romani
cumparaturieconomisirebugetcumparaturi online
Cumparaturile alimentare sunt o necesitate. Nu putem trai fara a manca si, daca la aceasta lozinca luam in calcul si faptul ca piata abunda in diversitate si tentatii culinare, bugetul nostru este o victima sigura in fata poftelor si nevoilor noastre. Dar, daca ne organizam putin, putem salva bani frumosi atunci cand mergem la cumparaturi si, in acelasi timp, sa umplem cosul cu tot ce ne trebuie.
Iata 5 modalitati prin care puteti economisi bani, atunci cand mergeti la supermarket:
1. Nu merge la cumparaturi infometat
Atunci cand iti este foame, tinzi sa cumperi mai multe alimente decat ai nevoie, in mod real. Senzatia de foame va domina ratiunii si te va determina sa pui in cos si lucruri de care nu ai nevoie acasa, care vor ajunge, in final, la cosul de gunoi, din surplus.
2. Lista de cumparaturi e obligatorie
Astazi, majoritatea dintre noi ne facem cumparaturile din marile magazine. Magazine mari = oferte diversificate = tentatii multe = cheltuieli mai mari.
Daca nu ai o lista de cumparaturi bine gandita de acasa, e posibil sa fii tentat sa cumperi alimente care nu iti sunt, de fapt, necesare, sau sa uiti sa le achizitionezi pe cele esentiale.
3. Cumparaturile online pot fi o optiune pentru un buget limitat
Daca ti-ai propus sa te incadrezi intr-un buget fix, e posibil sa iti fie mai facil sa-ti faci cumparaturile alimentare online.
E mult mai usor sa ''stergi'' produsele din cosul virtual, decat sa le ''elimini'' de la casieria fizica a magazinului, rugand vanzatoarea sa iti faca un retur al produselor care nu se incadreaza in buget.
4. Fii la curent cu ofertele tuturor magazinelor
Tehnologia ne ajuta astazi nu doar sa ne facem cumparaturile alimentare online, ci si sa fim la curent cu ofertele si promotiile tuturor magazinelor, fara sa fie nevoie sa ne deplasam fizic acolo.
Astfel, in cateva zeci secunde dam un tur in trei- patru supermarketuri si consultam ofertele. Iti va fi mult mai usor astfel sa alegi magazinul cel mai potrivit.
5. Nu opta pentru produse deja pregatite: gata feliate, de exemplu
Desigur ca e mai confortabil sa cumpaeri cascavalul deja feliat, insa este si mai costisitor. Alege alimente intregi si prepara-le acasa.
De asemnenea, daca nu ai timp sa gatesti zilnic, organizeaza-te in asa fel incat, atunci cand gatesti, sa congelezi o parte din alimentele respective, pentru zilele in care nu vei avea timp. Astfel, nu vei mai comanda mancare in oras si nici nu veti fi tentat sa cumperi produse semipreparate.
Vei fi surprins cand, la finalul lunii, urmand aceste reguli simple, vei ramane cu mai multi bani in portofel pentru lucrurile care conteaza cu adevarat pentru tine si familia ta.