Cum pot face pensionarii din Romania BANI ONLINE, de acasa
bani onlinecum sa faci bani onlinebani de acasajoburi de acasafreelancing
Dupa o viata de munca si greutati, milioane de pensionari din Romania primesc de la stat o pensie care nu le este suficienta nici macar pentru a-si acoperi cheltuielile de baza, nici vorba despre vreo vacanta sau cumparaturi mai iesite din comun.
Adesea, fiecare banut din pensie e atent dramuit si varstnicii resimt orice leu pe care-l dau in plus atunci cand painea se scumpeste, cand laptelui ii creste pretul si cand carnea devine un aliment considerat a fi "de lux".
Viata de pensionar in Romania nu e deloc simpla, iar oamenii se vad adesea nevoiti sa apeleze la rude, la copii, pentru momentele in care apare o cheltuiala neprevazuta, adesea legata de sanatate, dar si in viata de zi cu zi, pentru cele necesare.
Totusi, seniorii nu vor sa fie o povara pentru numeni, asa ca unii dintre ei fie rabda, fie cauta solutii care sa le mai rotunjeasca veniturile catusi de putin. Orice leu in plus conteaza pentru ei!
Tocmai de aceea, va prezentam in randurile de mai jos cateva idei de a face bani pe internet, care pot aduce venituri suplimentare in buzunarele varstnicilor din Romania:
Meditatii online
Persoanele care au fost de-a lungul vietii profesori, educatori sau maistri la diverse scoli de arte si meserii pot sa ofere lectii contra cost tinerilor, pe diverse platforme online.
Chiar si pe WhatsApp poate fi tinuta o astfel de sedinta de meditatie online, iar
banii pot fi trimisi de beneficiar direct in contul profesorului, la final sau la inceput de curs, dupa cum se stabileste anterior intre parti.
Daca ai abilitati cum ar fi crosetatul, poti de asemeea sa oferi astfel de lectii tinerilor si poate chiar altor seniori ce vor sa invete acest mestesug. Poti sa iti deschizi o pagina de Facebook, de Instagram sau de TikTok unde iti poti promova lucrarile si unde poti oferi un numar de telefon la care sa te contacteze cei interesati. Din acel moment, trebuie doar sa stabilesti suportul tehnic pe care vei sustine cursurile si modalitatea in care sa ti se rasplateasca munca.
Vanzarea de produse handmade
Daca ai abilitati creative, puteti crea si vinde produse handmade pe platformele online.
Aceasta poate include bijuterii, articole din lemn, decoratiuni, etc. De exemplu, poti sa te ocupi de aceasta activitate cu precadere in perioada sarbatorilor pascale sau de iarna, atunci cand oamenii sunt foarte interesati de decoratiuni specifice.
Vanzarea de prajituri pe internet
Stii sa faci cozonaci, nu te intrece nimeni la checuri si negrese? Deschide-ti o pagina de Facebook, posteaza-ti delicatesele acolo, socializeaza cu oamenii, inregistreaza clipuri video cu tine si poate chiar cu familia ta. Vei inchega o comunitate asemenea unei familii, pe plan local cel mai probabil (ca sa ajunga produsele proaspete la domiciliul clientilor) si vei ajunge sa te simti ca integrat intr-o familie mai mare care-ti aduce si un venit lunar.
Vlogging cu retele culinare
Cine nu ar vrea sa invete sa gateasca de la o bunicuta sau de la un bunic simpatic? Daca ai norocul de a proveni din zone geografice cu o cultura gastronomica bogata si foarte apreciata in toata tara, cum ar fi, de exemplu, Maramuresul, atunci ai dat lovitura. Insa si bucataria olteneasca e foarte apreciata, la fel ca cea moldoveneasca, deci trebuie doar sa ai inspiratie, rabdare la explicatii si un telefon cu care sa te filmezi cand trebaluiesti prin bucatarie. Incarci videoclipurile pe YouTube si in momentul in care vei avea suficienti abonati, contul va fi monetizat si vei incepe sa castigi bani.
Crosetare haine pentru copii
Cele mai adorabile lucruri pentru bebelusi vin din mainile dibace ale bunicilor. Sosetute, vestute sau pantalonasi tricotati - toate tin de cald, sunt foarte frumoase si au o incarcatura emotionala speciala. Mamicile de pe internet se dau in vant dupa astfel de produse, mai ales daca le vei si personaliza, cu numele sau initialele celor mici.
La fel ca in restul cazurilor, ai nevoie de prezenta in mediul virtual, pe marile retele de socializare. Acolo postezi cateva lucrari de-ale tale si oferi detalii despre tine, despre cum preiei comenzile, cat costa produsele, transportul si unde pot mamicile sa ia legatura cu tine.
Foto: freepik.com