Prin vocea presedintelui Florin Jianu, Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii (CNIPMMR) face un pas in fata si sustine ca Romania va fi afectata de anumite masuri care vor fi luate la Bruxelles in cazul in care problemele semnalate in raportul de tara intocmit de specialistii Comisiei Europene nu vor fi corectate in timp util. Astfel, Florin Jianu sustine ca finantarile europene ar putea fi taiate pentru tara noastra in cazul in care nu vor fi luate masuri pentru corectarea problemelor semnalate. De asemenea, Jianu trage un semnal de alarma cu privire la faptul ca “va fi afectat nivelul increderii investitionale”.
Incercand sa duca discutia mai departe, Florin Jianu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii sustine ca in contextul actual “nu trebuie sa ne mai ferim sa discutam despre elefantii din camera”. Spre exemplu, trebuie sa existe o discutie serioasa cu privire la situatia majorarii pensiilor. Asa cum este cunoscut deja, fosta guvernare social-democrata a decis ca toate pensiile vor fi majorate cu nu mai putin de 40% incepand cu aceasta toamna. Comisia Europeana a tras deja mai multe semnale de alarma in acest sens, avertizand ca gradul de indatorare al tarii noastre ar putea exploda in urmatorii ani.
Referitor la aceasta problema, Florin Jianu, presedintele CNIPMMR, sustine ca obiectivul statului roman ar trebui sa fie acela de a aduce cat mai multe pensii in zona 2.000 - 2.500 de lei. In aceste conditii, Jianu spune ca discutia referitoare la acest subiect trebuie sa fie mult mai serioasa si consistenta, fiind totodata nevoie de cateva raspunsuri la niste intrebari simple. Astfel, Jianu se intreaba retoric daca chiar este nevoie de o marire a tuturor pensiilor, inclusiv ale celor care sunt de peste 5.000 de lei, adica aproape dublu fata de salariul mediu pe economie.
Desi majorarea pensiilor cu 40 de procente a fost deja prevazuta in bugetul pentru anul curent, fostul premier Ludovic Orban a anuntat in urma cu mai bine de o luna ca punerea in aplicare a acestei masuri nu este atat de sigura la acest moment, totul urmand sa depinda de felul in care vor merge lucrurile din punct de vedere economic in perioada urmatoare.
Reprezentantul intreprinderilor mici si mijlocii din tara noastra sustine totodata ca pentru o perioada de cel putin patru ani nu ar trebui sa se faca nicio modificare la actualul Cod Fiscal. Motivul este unul cat se poate de simplu, Florin Jianu explicand la randul lui ca mediul de afaceri din tara noastra are nevoie de predictibilitate legislativa. Nu este pentru prima data cand aceasta predictibilitate este adusa in discutie, si reprezentantii mediului de afaceri din Romania plangandu-se in dese randuri de aceasta problema.
Ultimele NOUTATI
Masa de Craciun, "pe saracie". Romanii sunt nevoiti sa cumpere la suta de grame de Sarbatori
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212