Cel mai mare depozit de carburanti din vestul Romaniei poate face 550.000 de plinuri
depozite petromstatii petrombenzina petrominvestitii petrom
OMV Petrom a anuntat ca a finalizat modernizarea depozitului de carburanti de la Arad, cel mai mare din Vestul Romaniei si al doilea cel mai mare din tara.
Proiectul a presupus investitii de aproape 19 milioane de euro. Terminalul de la Arad are o capacitate de depozitare de peste 32.000 metri cubi, echivalent cu peste 550.000 de plinuri auto.
Citeste si:
Romania are rezerve de gaze dar consemneaza una dintre cele mai mari scumpiri a gazelor naturale
Depozitul raspunde in principal nevoii de carburanti din judetele Arad, Bihor, Timis si Hunedoara.
"Odata cu modernizarea depozitului de carburanti de la Arad, incheiem cu succes programul de optimizare a infrastructurii pentru depozitarea carburantilor.
Programul a vizat concentrarea operatiunilor in sase depozite mari pe teritoriul tarii si a presupus investitii de aproximativ 145 de milioane de euro in ultimii 12 ani", a declarat Radu Caprau, membru al directoratului OMV Petrom responsabil de Downstream Oil.
Depozitul de la Arad este unul dintre cele mai moderne si sigure terminale pentru produse petroliere din Europa, dispunand de cele mai bune tehnologii in domeniu la nivel international.
Depozitul, care se intinde pe o suprafata de peste 50.000 de metri patrati include 5 rezervoare de carburanti modernizate. In cadrul proiectului, au fost implementate tehnologii moderne pentru automatizarea gestiunii si a livrarilor de carburanti, dar si cele mai bune sisteme disponibile pentru protectia impotriva incendiilor si pentru reducerea impactului asupra mediului.
Lucrarile de constructii au inclus modernizarea a 5 rezervoare de depozitare carburanti, instalarea a aproape 12 kilometri de conducte noi, turnarea a aproximativ 6.500 de metri cubi de beton ÅŸi lucrari de modernizare pentru 2 kilometri de cale ferata care deservesc depozitul.
Programul de optimizare a infrastructurii de depozitare a carburantilor a fost demarat in 2007 si a necesitat investitii de aproximativ 145 de milioane de euro. In cadrul programului, au fost construite trei depozite noi, la Jilava, Brazi si Isalnita si au fost modernizate alte trei depozite - la Bacau, Cluj si Arad.
Citeste si:
Optimism romanesc in legatura cu progresele catre utilizarea energiei din surse regenerabile
Acestea au o capacitate cumulata de 119.000 de metri cubi si acopera geografic intregul teritoriu al Romaniei, raspunzand astfel nevoii de mobilitate la nivel national.