Ce salarii ofera hipermarketurile straine, in Romania: sefii iau chiar si 28.000 de lei in mana
salarii retailsalarii magazinesalarii vanzari
Retelele de magazine cu suprafete mari s-au dezvoltat rapid in Romania. Datorita lor, aprovizionarea cu alimente, in timpul pandemiei si mai ales in perioada de lock-down, a fost posibila aproape la fel de usor ca inainte de epidemia extinsa la scara globala.
Dupa aproape doi ani de
pandemie, retailul ramane unul dintre cele mai stabile si constante domenii din punctul de vedere al ofertei de locuri de munca, dar si printre cele mai cautate de catre candidati.
Nu doar ca pandemia nu a afectat negativ dinamica locurilor de munca din domeniu, dar multi angajatori au sporit numarul de oferte de munca, datorita cresterilor inregistrate de businessul lor.
Daca noi, consumatorii, suntem bucurosi ca avem de unde sa ne cumparam orice, cat de fericiti sunt angajatii din retail in ce priveste salariile?
Un raspuns la aceasta intrebare il da Salario, comparatorul de salarii realiza de eJobs, care arata ca 53,8% dintre angajatii din retail castiga mai putin de 3.000 de lei net pe luna, iar 6,5% se bucura de 7.000 lei net.
Desi media salariilor din retail este scazuta fata de alte domenii, la veniturile medii de baza declarate, cel mai adesea se adauga bonusuri si comisioane din vanzari.
Potrivit eJobs, cel mai mare salariu introdus in retail este pentru o functie de director general: 28.000 lei net.
Cele mai mari salarii sunt in Bucuresti
Cele mai mari salarii medii nete din retail sunt pentru functiile de general manager (14.300 de lei), risk manager (12.000 de lei), national sales manager (10.000 de lei), manager IT (8.600 de lei) si director financiar (8.000 de lei).
Cele mai mici salarii medii nete le revin celor care ocupa pozitiile de sef de tura (2.080 de lei), operator centru asistenta, lucrator comercial (ambele cu 2.000 de lei), asistent promotii si casier (ambele cu 1.900 de lei).
Orasele cu cele mai mari salarii medii nete din retail sunt Bucuresti (3.500 de lei), Cluj-Napoca, Timisoara, Oradea si Iasi, cu 3.000 lei.
Orasele cu cele mai mici salarii medii nete din retail sunt Calarasi (1.996 de lei), Drobeta Turnu-Severin (1.750 de lei), Pascani, Valenii de Munte si Petrosani, toate trei cu 1.700 de lei.
Roxana Draghici, Head of Sales eJobs Romania, a explicat ca locurile de munca din retail sunt foarte atractive in primul rand pentru tinerii aflati la inceput de cariera pentru ca cerintele angajatorilor nu sunt prea mari, iar companiile ofera training-uri prin care-i pregatesc pentru viitoarea activitate.
De asemenea, cei care raman in domeniu pot sa-si creasca semnificativ salariile, in functie de compania pentru care lucreaza si de dimensiunea ei.