Sunt deja ceva ani buni de cand Cluj-Napoca ocupa primul loc in topul celor mai scumpe orase din Romania, alaturi de Bucuresti si Brasov. In primul rand, chiriile fac ca orasul Cluj-Napoca sa fie atat de scump. In ciuda faptului ca este un centru universitar important, chiria pentru o garsoniera sau pentru un apartament cu doua camere este cu mult mai mare in Cluj decat in restul tarii.
Tinand cont de acest aspect, nu este de mirare ca reteaua de socializare Reddit a fost luata cu asalt in ultima perioada de intrebari cu privire la banii necesari unui trai decent in Cluj. “Cati bani ai nevoie sa traiesti o luna de zile in Cluj?”, a intrebat recent un tanar pe Reddit. Raspunsurile nu au incetat sa apara!
“Depinde si de cum te invarti cu banii, ca sunt multi care cheltuie ca si cum ar fi cei mai buni oameni de pe pamant. In cazul meu cam astea ar fi veniturile si cheltuielile: Venituri: salariu - 4800 lei, bonuri - 600 lei, bonus - 500 lei: total - 5900 lei. Cheltuieli lunare: chirie - 1000 ron (total e 600 eur impartita la 3 persoane), utilitati: 300 lei (partea mea), mancare - 1200 lei, iesiri in oras - 300, intretinere catel - 400 lei, haine, divertisment etc. - 400 lei, vicii:- 300 lei. Total: 3900 lei. Anual, adaugam cheltuielile pentru 2 vacante in strainatate plus una pe plan intern - 8000 lei. Astfel raman cam 1300 lei pe luna pe care ii impart astfel: pensie proprie pilon 3 - 160 ron, investitii bursa romaneasca - 400 lei, depozite bancare/ economii situatii neprevazute - 700 lei”, a raspuns un tanar care traieste in Cluj.
“Exagerat 800 - 900 de euro. Undeva la 500 EUR ar trebui sa fie chiria intr-o zona acceptabila. In rest, depinde ce vrei sa faci. Daca lovesti cluburile seara de seara, restaurante, etc, o sa te coste. Contrar asteptarilor, se poate trai in Cluj cu un salariu decent, fara derapaje financiare grave”, spune o alta persoana.
“Noi platim 380 de euro pe aproximativ 45 de metri patrati. Utilitatile sunt mici pentru 2 persoane, pana in 3-400 lei (apa, bloc, curent, gaz, net etc). Restaurantele sunt si scumpe si ieftine. Dar de exemplu in Brasov mi s-au parut mult mai scumpe restaurantele decat in Cluj.”, scrie un alt tanar care locuieste acum in Cluj-Napoca.
Citeste si: Cati bani iti trebuie sa traiesti in Bucuresti? "Cu 3.000 de lei faci fata, dar gatesti acasa si stai la periferie, nici gand de mall
Sursa foto: manager.ro
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si