Cat te costa sa-ti deschizi un salon de infrumusetare in Romania
cat te costasalon de infrumusetareafacere salon de infrumusetare
Romancele sunt recunoscute pe plan european nu doar pentru frumusetea innascuta, dar si pentru faptul ca acorda o mare atentie ingrijirii si aspectului fizic exterior placut, motiv pentru care piata abunda de saloane de infrumusetare al caror numar creste de la an la al.
E o piata saturata? Dificila intrebare, cert este ca pe orice piata e loc pentru servicii de calitate, pentru o firma serioasa, care isi respecta angajamentele, clientii si in care munca se face cu pasiune si devotament.
Prin urmare, daca ai o pasiune in domeniul frumusetii si esti o persoana dispusa la efort, sacrificiu si vrei sa oferi servicii de calitate, cu siguranta iti vei croi loc in acest domeniu.
Afacere salon de infrumusetare
Ca
sa iti deschizi un salon de infrumusetare trebuie sa stii ca investitia initiala poate fi de cateva mii de euro, pana la zeci si sute de mii, existand numerosi factori variabili in functie de care pretul creste.
De exemplu, conteaza mult orasul in care vrei sa profesezi, dar si daca ai spatiul tau personal sau vei plati chirie, ori vei ridica o cladire. Evident, daca te orientezi spre orasele mari, costurile cresc pe toate aceste planuri, la fel si costul utilitatilor.
Un alt aspect important vizeaza tipul de servicii pe care doresti sa le oferi, dar si cat de mare vrei sa fie salonul. De exemplu, un salon de infrumusetare care are si servicii de remodelare corporala va presupune un efort financiar substantial mai mare decat in cazul unui salon concentrat doar pe servicii de coafura, fiindca in primul caz trebuie achizitionata aparatura de specialitate al carei pret nu e tocmai mic.
Cod CAEN 9602 Coafura si alte activitati de infrumusetare
Nu uita ca dupa ce te-ai decis daca vei functiona ca un SRL sau ca PFA, trebuie sa alegi si un un cod din Clasificarea Activitatilor din Economia Nationala (CAEN). In cazul pe care il vom discuta noi luam in considerare 9602 – Coafura si alte activitati de infrumusetare, care cuprinde: activitati de spalare a parului, aranjare si tuns, coafat, vopsit, nuantat, ondulat, indreptat si activitati similare, pentru barbati si femei, barbierit si aranjarea barbii si masaj facial, manichiura si pedichiura, machiaj.
Totodata, trebuie sa ai niste bani de rulaj, la inceput de drum, cu care sa poti acoperi chiria (daca e cazul), utilitatile si, desigur, salariile personalului.
Cum sa-ti deschizi un salon de infrumusetare
Ca sa iti fie mai usor sa te organizezi, este important sa realizezi un plan de afaceri detaliat pentru a evalua costurile implicate. Iata cateva aspecte cheie de luat in considerare:
Locatie: Costul inchirierii sau cumpararii unui spatiu intr-o zona cu trafic ridicat poate varia semnificativ. Este important sa alegi o locatie accesibila si atractiva pentru clienti.
Dotari si echipamente: Cheltuielile pentru mobilier, echipamente pentru frizerie, scaune pentru manichiura/pedichiura, aparate pentru tratamente de infrumusetare, produse cosmetice etc. pot influenta semnificativ bugetul initial.
Personal: Salariile si taxele pentru personalul angajat, cum ar fi frizeri, manichiuriste, esteticiene etc., reprezinta o parte semnificativa din costurile operationale ce trebuie incluse in planul de afaceri in mod obligatoriu.
Licente si autorizatii: Asigurarea ca salonul tau respecta toate reglementarile si normele de siguranta va implica costuri legate de obtinerea licentelor necesare. Conform
bravoryacademy.ro, pentru deschiderea unui salon de infrumusetare ai nevoie de:
-Cerificat Constatator de la Registrul Comertului
-Certificarii in conformitate cu normele de igiena si sanatate publica, emis de DSP
-Analiza de risc la securitate fizica – conform Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor
-Acordul de functionare din partea primariei
-Fiscalizarea casei de marcat, la ANAF.
Publicitate si marketing: Investitii in publicitate si marketing pentru a atrage clienti pot varia in functie de strategiile alese, cum ar fi publicitatea online, materiale tiparite, campanii de reduceri etc.
Stocul de produse cosmetice: Daca vei oferi si produse de infrumusetare de vanzare, va trebui sa iei in considerare costul initial al stocului si modul in care vei reinnoi inventarul.
Software si tehnologie: Un sistem de programare, software de gestiune a afacerii si alte tehnologii necesare pentru a eficientiza procesele pot implica cheltuieli suplimentare.
Consulta piata locala, fa o analiza obiectiva a costurilor si ia in calcul faptul ca in primele luni s-ar putea sa suporti din buzunar costurile de functionare. Desi costurile deschiderii unei astfel de afaceri pot varia foarte mult, conform unei analize bravoryacademy.ro, ai putea deschide un salon de infrumusetare bine dotat si utilat cu aproximativ 90.000 de lei, insa acesti bani nu includ si salariile angajatilor de care vei avea nevoie:
-infiintare SRL sau PFA – aproximativ 1.000 lei
-curs de igiena – 200 lei
-dosar DSP – 250 lei
-chirie (3 luni) – aproximativ 17.000 lei
-renovare si utilare salon – aproximativ 60.000 lei
-consumabile – 6.000 lei
- paza – 1.500 lei / luna.
Foto: freepik.com