Ce se intampla cu Bitcoin in 2022

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ce se intampla cu Bitcoin in 2022
Bitcoin se prabuseste: ce se intampla cu Bitcoin in 2022, pana unde se va prabusi, ce trebuie sa stie romanii tentati de castigurile peste noapte
de Magda Florea la 15 Iun. 2022
Urmareste-ne pe Google News
ce se intampla cu bitcoin in 2022scadere cripto

Cu totii asistam, unii dintre noi stupefiati, la o scadere crypto agresiva. Pietele se duc in cap, Bitcoin, care valora in urma cu cateva luni 60.000 de dolari, astazi este tot mai lipsit de valoare, de la o zi la alta. Ce se intampla cu Bitcoin in 2022? De ce a scazut Bitcoin si care sunt noutatile despre Bitcoin si piata cripto, vom incerca sa raspundem in randurile de mai jos.
 


Ce se intampla cu Bitcoin in 2022

 
Bitcoin, regina cripto, cea mai populara si puternica dintre monedele digitale, e in picaj liber din februarie. Din a doua luna a anului, criptomoneda a pierdut 28% din valoare.
 
De altfel, Cotatia bitcoin a scazut miercuri cu 6,3%, la 20.715,69 dolari, cel mai redus nivel din decembrie 2020.
 
Amintim faptul ca, in noiembrie, un Bitcoin valora 69.000 dolari. De atunci, s-a prabusit cu 70%.
 
De altfel, cutremurul de pe piata cripto sau asa-zisa "iarna a criptomonedelor" nu este vizibila doar pentru Bitcoin. In general, monedele digitale se devalorizeaza. Ca referinta, Ethereum a scazut cu 9,4%, la 1.090 dolari.
 
Valoarea de piata a tuturor criptomonedelor existente la nivel global a atins un maxim de 2.900 de miliarde de dolari in luna noiembrie 2021. Insa volatilitatea demonstrata de piata in ultima perioada a sters din capitalziarea globala 1.000 de miliarde de dolari numai in ultimele doua luni.
 

 De ce a scazut Bitcoin?

 
"Datele ingrijoratoare de vineri din economia SUA, combinate cu sentimentul deja afectat al pietei, au provocat o scadere ampla a indicilor, fapt care a pus presiune si asupra monedelor digitale.
 
Sentimentul consumatorilor ajuns la minime istorice si datele privind inflatia surprinzator de ridicata din economia SUA reprezinta motive de ingrijorare cu privire la un ciclu de inasprire monetara agresiva din partea Rezervei Federale.
 
Aprecierea monedelor virtuale a coincis cu o perioada de politica monetara relaxata fara precedent si acest lucru nu este o coincidenta.
 
Beneficiarii acestui mediu economic au inclus Bitcoin si alte criptomonede mai mici, care pierd teren puternic astazi pe fondul unei schimbari in politica bancii centrale si a accentuarii aversiunii fata de risc in randul investitorilor", noteaza XTB Polonia.
 
De asemenea, specialistii mai spun ca onedele digitale, ca active riscante similare cu actiunile tehnologice, tind sa se afle in primul rand al scaderilor atunci cand sentimentul investitorilor se deterioreaza.
 
In acelasi timp, ei pot obtine castiguri puternice atunci cand apetitul pentru risc se accentueaza si sentimentul se imbunatateste.
 
Ca si in cazul actiunilor, evaluarile activelor digitale sunt determinate in principal de lichiditatea pietei si de pretul banilor.
 
Din vara lui 2020, primul factor era din abundenta, in timp ce pretul capitalului era extrem de scazut. Acum se inverseaza lucrurile intr-un ritm accelerat.
 
Odata cu cresterea inflatiei si a incertitudinii, oportunitatile de investitii pentru investitorii de retail se diminueaza. Institutiile financiare sunt constiente de acest lucru si pot renunta la achizitiile majore de monede digitale, pana cand se asigura ca economia globala se imbunatateste.
 
Vanzarile  provocate de sentimentul de panica din trecut au generat uneori oportunitati pe piata monedelor virtuale.
 
Cu toate acestea, nu exista evenimente la orizont care ar putea determina marii investitori sa revina pe aceasta piata in viitorul apropiat.
 

Criptomonedele se prabusesc, iar "Inflatia si pretul banilor nu sunt totul

 
Zilele recente au fost, de asemenea, pline de evenimente relevante pentru aceasta piata.
 
Industria se confrunta cu o scadere a increderii fata de activele digitale si de serviciile financiare descentralizate promovate in 2021, independente de sistemul bancar.

Prabusirea Luna a "semanat" incertitudine in randul investitorilor

 
Prabusirea Luna a "semanat" incertitudine in randul investitorilor, iar acest sentiment a fost alimentat recent de probleme cu reteaua Ethereum, suspendarea retragerilor de la cea mai mare bursa de active digitale, Binance, si blocarea retragerilor si transferurilor la platforma financiara descentralizata Celsius.
 
Platforma a oferit forme avansate de asa-numitul „DeFi", adica, printre altele, imprumuturi in criptomonede sau alte forme de credit.
 
In acest moment, se pare ca proiectul este in insolventa, iar asta inseamna pierderi care se ridica la miliarde de dolari.
 
Piata activelor digitale se teme de interventii si de un audit mai larg din partea autoritatilor de reglementare, care ar putea expune fraude si scheme piramidale financiare in spatiul „DeFi".
 
Ingrijorarile investitorilor s-au accentuat si in jurul celei de-a doua criptomonede ca marime, Ethereum, a carei transformare in versiunea foarte anticipata 2.0 a fost din nou amanata de dezvoltatori.
 
Toate acestea, combinate cu datele deloc imbucuratoare din economie si corectiile ample ale indicilor bursieri, au majorat nivelul ofertei pe piata monedelor digitale, provocand vanzari masive", arata o analiza XTB Polonia.

 

Cand isi va reveni Bitcoin? Va ajunge regina cripto la 10.000 de dolari?

 
Bitcoin este un activ extrem de volatil, dar in ultimii 12 ani a oferit investitorilor profituri mult mai mari decat indicele S&P 500 sau actiunile marilor companii de tehnologie.
 
Piata monedelor virtuale este caracterizata  prin "reactii exagerate", iar fluctuatiile preturilor de cateva zeci de procente nu sunt neobisnuite pentru participantii sai.
 
Prezicerea unui minim pare acum extrem de dificila, deoarece piata si circumstantele macroeconomice sunt incomparabile cu anii precedenti.
 
Bitcoin a scazut sub media sa mobila pe 200 de saptamani aproape de pragul de 22.000 de dolari, ceea ce a dus la scaderi suplimentare de pret cu zeci de procente in ciclurile precedente.
 
Pretul Bitcoin a scazut cu pana la 85% in timpul recesiunilor, iar acest lucru ar insemna o scadere a pretului in apropiere de 10.000 USD.
 
Catalizatorul unei astfel de miscari ar putea fi posibilul colaps al monedei stabile Tether, a carei capitalizare este de sapte ori mai mare decat Celsius si ale carei fundamente sunt la fel de discutabile.
 
In acelasi timp, situatia nu este obligatoriu sa se repete. In ciclurile anterioare, implicarea institutiilor pe piata activelor digitale si gradul de constientizare generala a participantilor pe piata monedelor digitale au fost reduse in comparatie cu situatia de astazi.
 
Cu toate acestea, daca bancile centrale semnaleaza o abordare mai agresiva a politicii monetare si incertitudinea de pe piata larga nu reuseste sa gaseasca un catalizator pentru stabilizare, contextul ar putea declansa perturbari suplimentare pe piata activelor digitale, mai noteaza specialistii XTB.
 
"Teoria conform careia Bitcoin reprezinta o modalitate de protectie a valorii impotriva inflatiei, pe care fanii activelor digitale au incercat sa o promoveze, se dovedeste pana acum a fi nefondata, iar oferta limitata de Bitcoin s-a dovedit a fi un argument insuficient pentru apreciere", conform casei de brokeraj XTB Polonia.
 
Te-ar putea interesa si: Multi romani habar n-au ce e inflatia sau deficitul bugetar. Educatia financiara nu e un LUX, e o necesitate. Traim sub semnul propriilor alegeri financiare

Foto: pixabay

 

Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Laura Codruta Kovesi, iesire in forta: Romania are un deficit de TVA de peste 36%, care se explica prin frauda
Economie

Laura Codruta Kovesi, iesire in forta: Romania are un deficit de TVA de peste 36%, care se explica prin frauda

today27 Nov. 2024
Beneficiile consumului zilnic de migdale pentru piele si par
Life Style

Beneficiile consumului zilnic de migdale pentru piele si par

today27 Nov. 2024
Covoarele Profesionale: Alegerea Ideala pentru Spatii Curate si Elegante
Life Style

Covoarele Profesionale: Alegerea Ideala pentru Spatii Curate si Elegante

today27 Nov. 2024
Guvernul a hotarat. Firmele, obligate prin lege sa majoreze salariile de la 1 ianuarie 2025
Companii

Guvernul a hotarat. Firmele, obligate prin lege sa majoreze salariile de la 1 ianuarie 2025

today27 Nov. 2024
Din ce in ce mai multi angajati din Romania se simt epuizati din cauza serviciului
Companii

Din ce in ce mai multi angajati din Romania se simt epuizati din cauza serviciului

today27 Nov. 2024
Saptamana neagra pe piata de capital din Romania. BVB pierede peste 6 miliarde de lei la capitalizare
Economie

Saptamana neagra pe piata de capital din Romania. BVB pierede peste 6 miliarde de lei la capitalizare

today27 Nov. 2024
Descoperiri fabuloase despre angajatii unei mari banci din Romania: trageau bani din conturile oamenilor si luau credite in numele lor
Financiar-Bancar

Descoperiri fabuloase despre angajatii unei mari banci din Romania: trageau bani din conturile oamenilor si luau credite in numele lor

today27 Nov. 2024
Deficitul bugetar explodeaza. Cheltuielile publice au crescut cu 21% in primele zece luni ale anului 2024
Economie

Deficitul bugetar explodeaza. Cheltuielile publice au crescut cu 21% in primele zece luni ale anului 2024

today27 Nov. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cuRegulamentul UE 679/2016
Audit gratuit - Gazduire web 12 luni cadou - Fokus Digital Services

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Covoarele Profesionale: Alegerea Ideala pentru Spatii Curate si Elegante
Life Style

Covoarele Profesionale: Alegerea Ideala pentru Spatii Curate si Elegante

today27 Nov. 2024
Guvernul a hotarat. Firmele, obligate prin lege sa majoreze salariile de la 1 ianuarie 2025
Companii

Guvernul a hotarat. Firmele, obligate prin lege sa majoreze salariile de la 1 ianuarie 2025

today27 Nov. 2024
Din ce in ce mai multi angajati din Romania se simt epuizati din cauza serviciului
Companii

Din ce in ce mai multi angajati din Romania se simt epuizati din cauza serviciului

today27 Nov. 2024
Saptamana neagra pe piata de capital din Romania. BVB pierede peste 6 miliarde de lei la capitalizare
Economie

Saptamana neagra pe piata de capital din Romania. BVB pierede peste 6 miliarde de lei la capitalizare

today27 Nov. 2024

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x