Bitcoin isi demonstreaza volatilitatea: S-a depreciat cu 14% in doar o ora
bitcoinmonede virtualecriptomonede
Cea mai populara criptomoneda din lume,
Bitcoin, a cunoscut sambata o prabusire care a dat fiori reci investitorilor.
Bitcoin s-a depreciat, in doar o ora, cu 14%, consemnand o scadere in valoare de la 59.000 de dolari, la 51.000.
Motivul deprecierii Bitcoin - un zvon neconfirmat pe Twitter
Motivul deprecierii ar trebui sa dea mult de gandit persoanelor care vor sa isi investeasca banii in criptomoneda, gandindu-se ca astfel isi vor majora exponential veniturile fara sa faca nimic.
Deprecierea a avut la baza un zvon neconfirmat, aparut pe Twitter, conform caruia Trezoreria Statelor Unite planuieste sa combata spalarea banilor prin intermediul criptomonedelor, relateaza
CNN.
"Scufundarea rapida peste noapte a lui Bitcoin este cel mai recent indicator ca piata criptografica ramane extrem de volatila", precizeaza sursa citata.
BNR a lansat un avertisment, chiar inainte de deprecierea Bitcoin, in care sublinia faptul ca monede virtuale sunt active speculative, foarte de volatile si riscante.
De asemenea, BNR transmite ca monedele virtuale un potential ridicat de a genera pierderi financiare la nivelul investitorilor.
Desi, potrivit opiniilor Autoritatii Bancare Europene, riscul de utilizare ilicita a monedelor virtuale se mentine ridicat, au fost create premise pentru administrarea acestuia.
Astfel, furnizorii de servicii de schimb intre monede virtuale si monede fiduciare si furnizorii de portofele digitale sunt obligati, incepand cu 15 iulie 2020, sa se conformeze prevederilor Legii nr.129/2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, cu modificarile si completarile ulterioare, inclusiv in ceea ce priveste cerinta de a fi autorizati sau inregistrati de Ministerul Finantelor, prin Comisia de autorizare a activitatii de schimb valutar.
De asemenea, economistul care a prezis criza din 2008 recomanda oamenilor sa stea departe de Bitcoin
Potrivit lui Roubini, valoarea fundamentala a Bitcoin este zero. In fapt, ar fi chiar negativa, spune economistul, ''daca s-ar aplica o taxa de poluare in conditiile in care productia de Bitcoin consuma cantitati imense de energie si polueaza masiv''.
”Elon Musk cu Tesla si Michael Saylor de la MicroStrategy ar putea paria masiv pe Bitcoin, dar asta nu inseamna ca trebuie sa o faci si tu”, atrage atentia Roubini.
''Eu estimez ca actuala bula se va sparge pana la urma", a mai spus economistul.