Au schimbat voucherele de energie pentru iarna aceasta: tichetele de 1.400 de lei, noi reguli
Voucherele de energie au fost modificate in Guvern.
Milioanele de romani care au posibilitati materiale reduse si care primesc vouchere de energie trebuie sa stie ca acum vor fi aplicate noi reguli.
Conform celor stabilite de Executivul de la Bucuresti, voucherele de energie nu vor fi stopate, fiindca foarte multa lume are nevoie de acest sprjin. Statul va continua sa acorde ajutorul anual de 1.400 de lei, bani cu ajutorul carora romanii isi pot acoperi diferite costuri legate de facturile la energie.
Premierul Marcel Ciolacu a facut marele anunt despre ce se intampla cu voucherele de energie de acum incolo
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a tinut sa precizeze ca voucherele pe energie pentru persoane vulnerabile se vor acorda pana in 31 martie 2024!
"Valabilitate voucherelor de energie se prelungeste pana la 31 martie 2024. Suntem acoperiti si pentru acest sezon rece. Decizia a fost luata dupa consultari cu Comisia Europeana, vouchere fiind valabile initial doar pana pe 31 decembrie", a declarat premierul joi, cand a inceput sedinta de guvern la Palatul Victoria.
Amintim ca persoanele vulnerabile primesc de doua ori pe an cate 700 de lei, sub forma unui card emis pe suport de hartie, cu care se pot plati, integral sau partial, facturi de energie.
Nu uitati ca, potrivit legislatiei in vigoare, daca la un loc de consum domiciliaza mai multi beneficiari, sprijinul se acorda o singura data per loc de consum. Pe card vor fi scrise numele tuturor beneficiarilor care au aceeasi adresa de domiciliu.
De asemenea, factura poate sa fie pe alt nume decat cel al beneficiarului care locuieste la adresa. Adresa locului de consum trebuie sa coincida cu domiciliul beneficiarului (sau domiciliul declarat al acestuia).
Vouchere de energie. Ce documente iti trebuie ca sa iti platesti facturile
-
Cardul de energie (primit prin Posta Romana);
-
actul de identitate al beneficiarului (sau document de imputernicire si actul de identitate al imputernicitului);
-
factura (curenta sau restanta) ori alt document justificativ (instiintare de plata din partea furnizorului sau certificat de validare a datoriei din partea asociatiei de proprietari/ locatari, in cazul platii incalzirii in sistem centralizat de termoficare).
Atentie: in cazul in care beneficiarul are alt domiciliu decat cel scris pe cardul de energie: contractul de furnizare a energiei la domiciliul declarat + declaratie pe proprie raspundere a beneficiarului, din care sa rezulte ca utilizeaza ajutorul pentru domiciliul la care locuieste.
Foto: manager.ro