ANPC vrea sa afle care este numarul exact al facturilor gresite emise de companiile din energie
factuti gresite energiefacturi gresite gazeanpc companii energie
Cu cat cineva este mai aproape de baza unei ierarhii si cu cat este mai mica greseala pe care o comite, cu atat sanctiunea este mai mare. Cand, insa, ditamai companiile din domeniul energiei nu sunt in stare sa emita corect niste facturi, aproape ca nu este nicio problema si nicio sanctiune.
Din contra, alte
institutii se grabesc sa le vina in ajutor.
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a avut o intalnire cu reprezentanti ai operatorilor economici din domeniul energiei electrice si gazelor naturale, pentru a se asigura ca acestia sunt pregatiti sa aplice prevederile OUG nr. 3/2022.
Presedinte Autoritatii, Horia Constantinescu, a anuntat ca ANPC pregateste un mod standardizat de comunicare cu acestia.
Autoritatea le-a trimis prin e-mail, tuturor companiilor care furnizeaza energie electrica si gaze naturale operatorilor casnici din Romania, un chestionar care contine o rubricatie detaliata in urma completarii caruia va fi posibila centralizarea exacta a numarului de facturi gresit intocmite, in raport cu prevederile Ordonantelor 118/2021 si 3/2022.
Date certe si asumate
"Dorim sa avem date certe, asumate, pentru a putea cuantifica dimensiunea exacta a facturarii eronate in domeniul energiei electrice si gazelor naturale, in Romania.
Am construit un chestionar care sa ne permita radiografierea precisa a fenomenului si, in raport cu acest lucru, sa putem aborda concret si rapid controlul remedierii eventualelor greseli.
Imediat cum centralizam toate datele, le vom da publicitatii", a declarat Horia Constantinescu, presedintele ANPC.