Angajatii tineri vor salarii mari: 7.000 de lei net pe luna ar fi perfect
salarii marigeneratia z
Generatia tanara are asteptari salariali mari de la angajatori. Tinerii si-ar dori salarii de pana la 7.000 de lei net, ca sa fie multumiti si sa vina la lucru cu inima impacata.
Conform unui sondaj al platformei de recrutare eJobs, cei din
Generatia Z stiu foarte bine ce vor de la un angajator. Acestia pun mare pret pe banii ce li se oera, dar si pe posibilitatea de a lucra de la distanta, in timp ce oportunitatile de crestere profesionala ocupa si ele un loc important pe scara acestora de asteptari.
Ca referinta, cand vorbim despre Generatia Z, avem in vedere tinerii nascuti incepand cu anul 1997 pana in 2012.
"Nu sunt foarte legati, in schimb, de profilul companiei. Spre deosebire de alte categorii de varsta, pentru cei foarte tineri conteaza mai putin daca angajatorul este un start up sau o companie multinationala atata vreme cat celelalte criterii sunt indeplinite.
Sunt, insa, mai atrasi decat orice alt segment de varsta de joburile remote sau hibrid, in conditiile in care doar 13,6% vor sa lucreze de la birou. 34,6% prefera sa lucreze complet de acasa, iar 51,8% hibrid, dar ei sa fie cei care decid cate zile vin la birou", explica Raluca Dumitra, Head of Marketing in cadrul eJobs Romania.
Cei mai multi dintre tineri spera la un salariu ce poate ajunge pana la 7.000 de lei, bani in mana
Sondajul vorbeste, de asemenea, despre asteptarile salariale pe care le au acesti tineri. Potrivit analizei, 70% cred ca nivelul de pregatire si experienta pe care il au ar justifica un salariu cuprins intre 3.000 si 7.000 de lei, net.
De asemenea, 15,2% spun ca s-ar incadra in intervalul 2.000 – 3.000 de lei, 7,6% sustin ca s-ar califica pentru un salariu cuprins intre 7.000 si 10.000 de lei, iar 4,9% pentru mai mult de 10.000 de lei. De altfel, pentru 54,6%, mentionarea salariului in anuntul de angajare este principalul argument care i-ar determina sa aplice la un job.
"Aceste raspunsuri ne arata ca vorbim despre candidati tot mai ancorati in realitate si informati cu privire la cerintele de pe piata muncii si la asteptarile pe care le au angajatorii de la ei. Iar acest lucru reiese si din competentele de care cred ca este cea mai mare nevoie in acest moment. Perspectiva lor se pliaza foarte bine pe cea a angajatorilor: 67,6% cred ca, acum, competentele digitale sunt cele mai importante in ochii recrutorilor. 47,7% sunt de parere ca abilitatile de buni comunicatori ii pot ajuta sa isi gaseasca rapid un job, iar 45% mentioneaza competentele tehnice, specifice jobului si domeniului”, mai precizeaza oficialul eJobs.
Sondajul a fost realizat in luna ianuarie, pe un esantion de 1.900 de respondenti, cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani. 59,8% dintre acestia sunt, in prezent, salariati fara functie de conducere, 15,3% sunt studenti, 12,3% nu au ocupatie momentan, 5,6% sunt manageri, 4,7% muncitori, 1% conduc propria afacere si alti 1% sunt elevi.
Foto: manager.ro