ANAF a inceput inspectia fiscala pentru 80 de contribuabili. Valoarea riscului estimat este de peste 259 milioane de lei
inspectie fiscalacontroale contribuabilicontroale fisccontroale anafoperatiunea iceberg
In cadrul operatiunii ICEBERG, grupul de lucru constituit la nivelul ANAF a inceput procedura de inspectie fiscala pentru 80 de contribuabili, care, din punct de vedere al administrarii fiscale si al categoriei de risc fiscal, sunt incadrati in mai multe clase.
Astfel, la contribuabilii mari, administrati de DGAMC Bucuresti, sunt 13 contribuabili, pentru care a inceput inspectia fiscala; 102.278.428 de lei este nivelul riscului estimat.
La contribuabilii mijlocii, administrati de DGRFP Bucuresti, sunt 67 de contribuabili, pentru care a inceput inspectia fiscala; 157.118.235 lei este nivelul riscului estimat.
Potrivit ANAF, selectia contribuabililor a fost efectuata in baza riscurilor estimate si cuantificate, in urma controalelor operative derulate de inspectorii antifrauda.
Pentru efectuarea inspectiei fiscale la contribuabilii administrati de DGAMC Bucuresti, au fost selectati 50 de inspectori fiscali cu experienta in zona verificarilor fiscale.
Pentru contribuabilii mijlocii selectati in scopul efectuarii inspectiei fiscale, au fost relocate 67 de echipe de inspectie fiscala, care sunt coordonate centralizat si unitar in ceea ce priveste tratamentul fiscal aplicat pentru acoperirea riscurilor identificate.
In ceea ce priveste operatiunea Tomis, ANAF a anuntat, astazi, ca inspectorii sai au dat 61 de amenzi in valoare de peste 1,6 milioane de lei, in perioada 25 ianuarie - 25 februarie.
Conform ANAF, desi numarul operatiunilor vamale in portul Constanta a scazut cu 43%, se constata o dublare a bazelor de impozitare din punct de vedere valoric, in luna de referinta.
In scopul intensificarii activitarii de prevenire si combatere a evaziunii fiscale si fraudelor vamale, Directia Generala Antifrauda Fiscala, cu sprijinul Directiei Generale a Vamilor, desfasoara actiuni de monitorizare si control care vizeaza operatiunile de import si achizitii intracomunitare efectuate prin portul Constanta, atat prin Biroul Vamal Constanta Nord cat si prin Biroul Vamal Constanta Sud Agigea, actiune denumita generic
Tomis.
Citeste si:
Codul bunelor maniere in business: Arta de a oferi cadouri
Actiunea presupune verificarea societatilor care efectueaza operatiuni de import si achizitii intracomunitare precum si a tranzactiilor ulterioare importului, respectiv livrare/utilizare/consum pe teritoriul narional si/sau livrare intracomunitara ori export. Actiunile de monitorizare si control vor continua.