Amenzi pentru e-Factura. Ce se intampla cu amenzile pentru firme, declaratia oficiala de la Finante
amenzi e facturaro e facturafactura electronica
E-factura e obligatorie de la inceputul anului in relatiile B2B (business to business), iar statul s-a pregatit deja sa-i sanctioneze pe acei antreprenori care vor incerca sa ocoleasca legislatia fiscala.
Vorbim despre amenzi ce vor fi acordate antreprenorilor prinsi cu mata in sac, insa se pare ca e posibil ca termenul in care nu vor fi aplicate aceste amenzi pentru e-Factura sa fie prelungit pana in vara. Mai precis, pana in luna iunie, conform celor mai recente declaratii ale ministrului de Finante Marcel Bolos.
Atentie, aceasta este o varianta luata in calcul la ora actuala de Guvern, nu o decizie finala. Antreprenorii trebuie sa fie atenti in momentul in care la Palatul Victoria se va lua o hotarare definitiva pe aceasta tema. Pana atunci, se poarta discutii.
Patronii romani pot fi amendati pe tema e-Factura, dar nu prea curand
"Luam in calcul extinderea pana cel mult la sfarsitul lunii iunie a perioadei in care nu se vor aplica amenzi. Este o dovada de buna credinta din partea noastra", a declarat Marcel Bolos.
"Eu cred ca acest proiect de digitalizare pe care il impune modulul
e-Factura este un proiect de tara comun, pentru toata lumea, si el trebuie sustinut. Intr-adevar, avem loc de imbunatatire cu privire la operationalizarea lui (…) Am lansat de curand si e-Factura simplificata.
Deja avem primele date si primele semnale referitoare la indicatorii anti-frauda si de evaziune fiscala pe care nu-i dorim. Vom lua cea mai buna masura pentru ca in continuare – noi ii respectam pe care isi platesc impozitele si taxele – dar trebuie sa gasim o modalitate prin care sa aducem la suprafata economia reala", a declarat oficialul guvernamental.
Foto: manager.ro