Chiar daca ai impresia ca daca afacerea este a ta si eventualele probleme iti revin intergral tie, invata sa accepti ca cei din jur iti pot oferi sprijin. Accepta ajutor si recomandari de la cei care te pot ajuta si nu trece singur prin aceste momente.
Unele optiuni venite din exterior pot fi chiar solutia la problemele pe care le intampini si pe care singur nu vei fi capabil intotdeauna sa le vezi de fiecare data.
Asadar apeleaza la consilieri de afaceri, discuta cu contabilul tau sau cu avocati care te pot indruma in functie de problemele pe care le intampini.
Daca treci printr-o criza financiara nu abandona afacerea ci mai degraba cauta solutii sa o sustii discutand cu un broker credite IMFS care iti va oferi recomandari de finantare chiar si in situatiile de acest gen pentru a merge mai departe.
In curand lucrurile se vor repune pe un fagas normal. Ai incredere si lupta alaturi de cei care te pot sprijini in a-ti salva afacerea.
Sa nu crezi ca ceilalti proprietari de afaceri nu au trecut prin perioade dificile. Exista chiar mari antreprenori care vorbesc despre esecul lor inainte de a deveni de succes.
O afacere vine la pachet cu de toate, astfel ca daca acum treci printr-o criza nu inseamna ca trebuie sa lasi garda jos ci din contra, trebuie sa cauti solutii salvatoare pentru a merge mai departe.
Vezi ce au facut alti antreprenori sau oameni din business din industria in care tu activezi sau care au afaceri similare cu a ta. Poti afla aceste informatii din conversatii cu ei sau de pe blogurile de specialitate. Cu siguranta vei primi sfaturi si incurajari care sa te ajute sa vezi lucruri diferit.
Analizeaza bugetele, analiza strategia, lacunele, punctele forte ale afacerii tale si vezi exact ce anume poate fi schimbat. Profita de avantajele pe care le ai si imbunatateste tot ceea ce poate fi imbunatatit.
Indreapta-te spre acele produse sau servicii care iti aduc cele mai mari castiguri si focuseaza-te pe ele, pe a le promova cat mai bine.
Vezi daca ai oferit clientilor tai ceea ce si-au dorit cu adevarat sau ai omis sa fi atent la aceste aspecte. Refa strategia in asa fel incat acestia sa iti ramana alaturi si chiar sa iti aduca si mai multi clienti.
Desi unele alegeri s-ar putea sa fie drastice sau sa doara, in momente de criza vei fi nevoit sa le faci.
Cu siguranta nimeni nu isi doreste sa reduca anumite operatiuni, achizitii, cheltuieli sau sa renunte la anumite proiecte insa daca aceste lucruri nu mai pot fi sustinute acum, este timpul sa le amani pentru mai tarziu cand le vei putea sustine.
Cantareste totul foarte bine, pune pe lista beneficiile, argumentele pro si contra cit si consecintele care s-ar produce in urma renuntarii la anumite aspecte. A amana o decizie importanta doar pentru ca nu este placuta te va pune si mai mult in dificultate.
Inainte de a incepe sa intri in panica efectueaza o analiza clara a bugetului tau actual si tine cont ca este doar o decizie de moment care te va scoate din aceasta situatie.
Noteaza toate cheltuielile si fluxul de numerar care intra in afacerea ta. Vezi care sunt cheltuielile pe care le poti reduce si cum poti face ca veniturile sa nu plece catre lucruri care nu sunt prioritare in acest moment.
Vorbeste si cu furnizorii tai si convinge-i sa te sustina cu o renegociere a preturilor cel putin pentru o perioada pana te stabilizezi.
De asemenea daca exista anumite activitati care pot fi facute de acasa de catre anumite departamente pentru a scuti plata chiriei spatiului sau a cheltuielilor lunare, apeleaza inclusiv la acest lucru.
Identifica daca o marire minima a preturilor pentru anumite servicii sau produse ar fi acceptata de catre clientii tai fara a-i pierde.
Ultimele NOUTATI
Scorul de credit explicat pe intelesul tuturor: cum iti afecteaza viitorul financiar
Vesti devastatoare pentru 5 milioane de pensionari din Romania: treziti-va la realitate!
Un deceniu de mediere cu succes: CSALB a ajutat mii de romani sa-si rezolve problemele financiare. Iata cum
Surpriza pe piata auto. De ce fug soferii de masinile ELECTRICE si dau buzna sa-si cumpere hibride? Vanzarile cresc spectaculos
Partenerii nostri
Ce obligatii au companiile cu 10 angajati, in 2025
Solutionarea amiabila a plangerilor salariatilor - ce prevede legea?
24 ianuarie, zi libera pentru salariati
Retragerea consimtamantului pentru prelucrarea datelor angajatilor: ce efecte produce?
Te-ar putea interesa si
Un deceniu de mediere cu succes: CSALB a ajutat mii de romani sa-si rezolve problemele financiare. Iata cum