7 afaceri mici de succes la ora actuala in Romania
idei de afaceriafaceri miciafaceri la cheieafaceri de succestalent
Dorinta si optiunea de a demara o afacere proprie a devenit acum o idee extrem de atractiva pentru foarte multe persoane, indiferent de pregatirea si varsta lor. Si mai adevarat este faptul ca, multi se intreaba daca pot porni afaceri mici, cu investitii minore, inarmati doar cu propria experienta intr-un anume domeniu, cu cateva dotari simple la care sa adauge imaginatie, munca si perseverenta celui ce vrea sa reuseasca.
Daca te afli in aceasta categorie de aspiranti in cautarea acelei afaceri mici, dar de perspectiva, iti venim in ajutor cu cateva idei. Exista afaceri mici care pornesc cu un capital de cca 2000-3000 euro, la domiciliu, la care se adauga uneori un calculator conectat la internet. Exista idei de afaceri mici care necesita insa si un un spatiu pentru a fi “in calea clientului” cu produsul sau serviciul tau.
Iata cele 7 idei de afaceri mici conform afacerilacheie.net:
1. Kebabul dulce – o afacere noua si inedita in Romania
Un kebab original a intrat de curand in Romania pentru a ne incita auzul, vazul si papilele gustative. Ineditul kebab dulce contine si ciocolata, preferata tuturor. Se numeste fito-kebab si este practic o clatita plamadita dintr-un aluat special, pufos si aromat, umplut cu fulgi usori de ciocolata, frisca, topping de fructe sau caramel, garnisit din plin cu migdale sau alune de padure.
Partea inedita consta atat in prezentarea produsului finit, cat si in aspectul materiilor prime, care se aseamana foarte bine cu kebabul. Franciza Fito-Kebab este o noutate pe piata de fast food si deserturi din Romania iar suma de start este de 3.500 de euro.
2. Servicii de consultanta Feng-shui
La inceput nici nu ai nevoie de sediu pentru a demara aceasta mica afacere. Este nevoie doar de pasiune si de a cunoaste in profunzime conceptele stravechi ale practicii Feng Shui. Cum sa te folosesti de energiile Yin si Yang, de teoria celor cinci elemente pentru a atrage dragostea in viata ta sau a clientilor tai, a le aduce o sanatate de fier, a atrage prosperitate in casa sau afacerea lor, toate sunt atuuri care iti garanteaza succesul. Suma de start pentru aceasta mica afacere nu trece de 1.000 de euro.
3. Designer pentru pagini Internet – webdesigner
Daca esti pasionat de webdesign si ai cunostinte in domeniu, aceasta afacere ar putea sa fie foarte profitabila nu numai in prezent. Este o afacere cu viitor atractiv pentru intreprinzatorii din acest domeniu iar serviciile de web design sunt mereu cautate si profitabile!
4. Confectionarea de accesorii, decoratiuni, bijuterii, jucarii handmade, invitatii, cadouri etc.
Acesta categorie ofera numeroase optiuni si cu multa imaginatie poti demara propria afacere cu bani putini. Secretul consta atat in descoperirea unei inclinatii pe care o ai cat si in identificarea unui produs care sa sparga piata. Poate fi unul banal, dar cu un design deosebit.
5. Deschiderea unui mic magazin in care poti vinde, in functie de cerintele zonei:
- haine noi si/sau second hand;
- mirodenii, seminte si fructe mici uscate (goji, merisoare, migdale, nuci, fistic, caise etc.);
- hrana si alte produse pentru animale;
- flori si obiecte decorative.
6. Mic atelier de creatie vestimentara
Este nevoie de talent, pregatire dar si de ceva experienta in domeniu pentru a deschide un atelier de creatie vestimentara. Aici se pot executa articole de nisa cum ar fi obiecte crosetate sau tricotate de mana, diverse obiecte vestimentare si acesorii pentru tinere care merg in cluburi, costume pentru carnaval, absolviri etc.
In paralel, poti desfasura si un atelier tip curs, pe diverse teme, in functie de pregatirea ta si de ceea ce doresti sa impartasesti si altora.
7. Confectionarea de bijuterii si accesorii dintr-un material revolutionar - argila de metal
Argila de metal este un material nou intrat pe piata romaneasca. Este vorba despre Metal Clay, un produs realizat din pulberi metalice (aur, argint, bronz, cupru, platina) pur, in amestec cu lianti netoxici si apa, Argila de metal este usor de lucrat si modelat. Este un material similar plastelinei, iar pentru modelare nu necesita ustensile speciale si nici cunostinte speciale despre realizarea bijuteriilor. Incearca-ti talentul!
Zenobia Badescu