32 de cereri pentru ajutoare de stat de 1,38 miliarde de lei in vederea crearii de locuri de munca
ajutoare de statcreare locuri de muncacreare joburijoburi noiteodorovici
Ministerul Finantelor Publice finanteaza marile investitii din sectoarele de varf si dezvoltarea regionala, astfel ca, din 10 septembrie 2018, accepta cereri pentru ajutor de stat in limita a 614 milioane de lei, buget alocat pentru 2018.
Au fost depuse 32 de cereri pentru investitii, in valoare totala de 3,8 miliarde de lei, care ar urma sa creeze 5.242 de locuri de munca, si pentru care ajutorul de stat solicitat insumeaza 1,38 miliarde de lei.
Potrivit MFP, 18 dintre proiectele analizate au capital romanesc, iar 14 au capital strain.
Solicitarile au fost facute in baza schemei de ajutor de stat instituite prin HG nr. 807/2014, care sustine investitiile de mare anvergura, favorizeaza extinderea activitatilor economice in regiunile defavorizate si stimuleaza investitiile in tehnologii avansate care conduc la crearea de locuri de munca.
"Recent, am inceput procesul de imbunatatire a cadrului legal privind schema de ajutor de stat instituita prin HG nr. 807/2014 si ne propunem ca, in viitorul apropiat, sa venim cu noi modificari care sa faciliteze accesul la finantare al unui numar cat mai mare de investitori.
Speram ca, in curand, efectele sa se regaseasca in economia reala, iar 2019 sa fie un an al investitiilor care sa creeze cat mai multe locuri de munca.
Asa cum am spus in mai multe randuri, imi doresc ca romanii din strainatate sa aiba motive reale pentru a se intoarce acasa", a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice.
Conform procedurii stabilite prin Ghidul solicitantului, expertii MFP verifica documentele depuse iar, daca exista neconcordante, cer clarificari legate de informatiile din documentele prezentate. Intreprinderile au la dispozitie 15 zile lucratoare pentru a raspunde.
Daca, in urma evaluarii cererilor de acord pentru finantare, se emit scrisori de respingere si raman disponibile credite de angajament si bugetare, vor intra in analiza solicitarile ramase in asteptare.
Cererile se analizeaza in ordinea inregistrarii acestora la registratura generala a MFP.