3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor
majorare salariu
De multe ori, angajatii din Romania raman ani de zile pe aceleasi salarii, care nici macar nu sunt actualizate cu rata inflatiei, ceea ce inseamna ca, in perioade cu puseu inflationist, oamenilor le scade drastic puterea de cumparare, desi pe hartie castiga aceleasi sume.
Problema majorarii salariilor nu se refera insa numai la a mentine puterea de cumparare a muncitorilor, indiferent despre ce domenii de activitate vorbim.
Managerii ar trebui sa fie constienti faptul ca, nemajorand salariile ani de zile, isi cam pot lua adio de la productivitate si implicare, la fel si de la fidelitatea angajatilor fata de companie.
Tocmai de aceea, e important ca angajatii sa fie mentinuti motivati, implicati si multumiti, din perspectiva financiara, aspecte ce se vor regasi fara indoiala in calitatea muncii lor si in randamentul pe care-l dau in sarcinile pe care trebuie sa le indeplineasca zi de zi, conform fisei postului lor.
Prin urmare, iata cele mai bune trei motive pentru care managerii ar trebui sa creasca salariile anual:
1. Pentru motivare si satisfactie
Dupa cum spuneam mai sus,
un salariu mai mare poate fi un factor important de motivare pentru angajati. Atunci cand angajatii simt ca munca lor este apreciata si ca sunt recompensati corespunzator, ei sunt mai motivati sa isi depuna eforturile si sa ramana loiali companiei.
2. Pentru competitia pe piata muncii
Intr-un mediu in care talentul este in cerere si oferta este scazuta, angajatorii trebuie sa ofere salarii competitive pentru a atrage si a retine angajatii calificati. Mariri salariale regulate pot contribui la mentinerea companiei competitive pe piata muncii.
3. Pentru o productivitate mai buna
Angajatii care sunt platiti corect si se simt apreciati tind sa fie mai motivati si mai implicati in munca lor. Acest lucru poate duce la o crestere a productivitatii si a performantei intregii echipe.
Ca bonus, sa nu uitam ca majorarea an de an a salariilor ajuta si la imbunatatirea imaginii companiei pe piata muncii. Astfel, oferirea unor salarii competitive si mariri salariale periodice poate imbunatati imaginea companiei in ochii angajatilor actuali si potentialilor angajati. O reputatie de angajator care recunoaste si recompenseaza meritul poate atrage talente noi si consolida relatiile cu angajatii actuali.
Foto: freepik.com