In baza unui contract de sponsorizare incheiat, fara costuri suplimentare, in conformitate cu art. 25 din Codul Fiscal si Legea sponsorizarii, banii se pot redirectiona pana la data de 31 decembrie a fiecarui an si vor fi dedusi din impozitul de profit datorat statului pentru anul care se incheie. Practic, in trei pasi simpli, reusesti sa contribui la o cauza nobila aleasa de tine:
1. Calculezi suma, care reprezinta valoarea minima dintre 20% din impozitul de profit si 0,5% din cifra de afaceri anuala.
2. Inchei contractul de sponsorizare cu ONG-ul ales si transferi suma sponsorizata in contul asociatiei sau depui bani lichizi la sediul acesteia pana in data de 31 decembrie.
3. In luna aprilie a anului urmator, depui declaratia 107 pe care o poti descarca de aici.
Sumele donate vor fi scazute din impozitul pe profit al companiei, daca reprezinta cel mult 3% din cifra de afaceri si daca nu depasesc mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.
Printre beneficiarii acestor donatii pot fi cei peste 2.000 de minori din centrele de plasament, inscrisi in programul Ajungem Mari al Asociației Lindenfeld. De peste patru ani, 1300 de voluntari-prieteni ii viziteaza pe acesti copii in institutiile din Bucuresti si din 24 de judete din tara, fac impreuna temele, se joaca, organizeata excursii si sesiuni de orientare profesionala.
Minorii inclusi in program sunt urmariti pana cand parasesc sistemul, iar volunarii care lucreaza aici cel putin sase luni sunt sprijiniti sa continue prin training si consiliere. Pentru a asigura un numar optim de voluntari, sunt organizate recrutari la fiecare sase luni.Poti afla mai multe despre programul Ajungem Mari de aici.
De ce sa donezi 20% din profit
O donatie caritabila nu te scuteste doar de taxe, ci are numeroase beneficii pentru business-ul tau. In primul rand, un astfel de demers arata ca esti preocupat de binele comunitatii tale si ca vrei sa faci o diferenta, nu esti interesat doar de profit. Actiunile caritabile iti pun afacerea intr-o lumina buna.
In al doilea rand, donatiile pot avea un efect pozitiv si asupra angajatilor. Un studiu din 2017, efectuat de voluntarii Deloitte, a aratat ca milenialii care lucrau in companii ce faceau actiuni caritabile considerau ca lucreaza intr-un mediu pozitiv si aveau un respect mai mare pentru angajator.
In al treilea rand, binele pe care il faci se va rasfrange asupra comunitatii in care traiesti. Publicul observa si apreciaza firmele care fac un efort, pentru a imbunatati lucrurile in societate.
Ultimele NOUTATI
Cosul de cumparaturi de Paste a golit buzunarele romanilor! Preturile sunt mai mari cu 40 la suta fata de 2024
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!
Piata imobiliara fierbe. Locuintele se vand ca painea calda chiar si la Cluj, unde preturile bat capitala
Firmele se sufoca! Creste numarul societatilor comerciale care de-abia se descurca cu facturile si platile
Partenerii nostri
Cum sa creezi un mediu de lucru eficient si placut pentru angajati
Conditiile primirii de interni. Cine poate avea calitatea de intern?
[Q&A] Accesul in REGES-online pentru angajatori si salariati. Raspunsuri de la specialisti
D101 Grup fiscal: Termen de depunere si aspecte importante
Ce cuprind notele explicative la situatiile financiare anuale
Observator la Alegerile Prezidentiale 2025: acreditare, drepturi si obligatii
Alegeri Prezidentiale 2025: Calendar, Candidati, Sondaje si Model sesizare in ziua votului
Tot ce trebuie sa stii despre pensia de handicap si insotitor: acte si grade de handicap
Te-ar putea interesa si
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!