3 greseli pe care le fac angajatii si apoi se plang ca seful nu le mareste salariul
majorare salarialasalariumarire de salariu
Marirea salariului este adesea un subiect sensibil atat pentru angajati, cat si pentru angajatori. Desi multi angajati considera ca merita o crestere salariala, patronii au numeroase motive pentru care pot decide sa nu o acorde.
Exista motive ce tin de piata muncii, de competitivitatea firmei, de conditiile economice generale, insa exista si motive legate strict de angajat, despre acestea din urma vom discuta noi acum.
Iata care sunt principalele trei greseli facute de angajati, din cauza carora sefii nu le majoreaza salariul
1. Nu performeaza
Performanta individuala a angajatului joaca un rol de baza in cresterea sau stagnarea salariului sau. Daca un angajat nu isi indeplineste obiectivele sau nu aduce valoare adaugata companiei, patronul poate considera ca o marire salariala nu este justificata.
Evaluarile periodice ale performantei sunt esentiale pentru a determina daca un angajat merita sau nu o crestere salariala.
2. Echipa de angajati nu isi face treaba cum trebuie
Uneori, performanta generala a echipei poate afecta decizia privind cresterea salariala individuala, din pacate pentru cei care isi fac treaba, dar cei din jurul lor ii dau inapoi.
Daca echipa in ansamblu nu atinge obiectivele stabilite, patronul poate decide sa amane cresterile salariale pana cand se observa o imbunatatire generala a performantei.
3. Nu stie sa isi negocieze salariile si beneficiile
Modul in care un angajat isi negociaza salariul poate influenta decizia patronului. O negociere slaba sau momentul nepotrivit ales pentru a cere o marire salariala pot duce la un refuz.
Este important ca angajatii sa-si pregateasca bine argumentele si sa aleaga momentele potrivite pentru astfel de discutii.
Foto: manager.ro