Nu invazia romanilor si bulgarilor este cea mai mare problema a Marii Britanii
imigrare romanimarea britanie2014
Iata ca a trecut si 1 ianuarie 2014, ziua de care se temeau cel mai mult britanicii si care anunta, nu numai in media de la Londra, un aflux de cetateni romani si bulgari la granitele Albionului.
Doi parlamentari britanici, care probabil au dormit neintorsi in noaptea de Anul Nou, s-au prezentat dis-de-dimineata pe Aeroportul Heathrow din Londra pentru a vedea cu ochii proprii care este amploarea “exodului” romano-bulgar. Au ramas dezamagiti, cei mai multi dintre cei care au intrat in Marea Britanie in ziua de 1 ianuarie 2014 fiind persoane care se intorceau la munca din vacanta petrecuta in tarile de origine. Dezumflati, cei doi parlamentari au plecat acasa sa-si bea ceaiul.
Romanii traiesc si muncesc deja in Marea Britanie. Oficial, sunt peste 110.000. Multi se intreaba de ce aleg romanii Marea Britanie si nu Germania sau Franta de exemplu. Raspunsul ni-l dau statisticile Oficiului de Migratie britanic care arata ca prin venirea in Marea Britanie, romanii, ca si bulgarii de altfel, isi pot mari nivelul de trai cu pana la opt ori. Estimarile biroului, care in mod cert parvin si oficialitatilor de la Londra, indicau, la 15 noiembrie 2013, cresterea numarului imigrantilor romani si bulgari cu 30-70.000 de persoane, o medie de 50.000 pe an, in timp ce imigratia din tarile aflate in afara UE era prognozata la 200.000 de persoane pe an.
Multi britanici nu sunt interesati de scandalurile care apar in presa cu privire la imigratie. Omul obisnuit este cu mult mai ingrijorat de cresterea, de la 1 ianuarie, a costului biletului de tren cu 3,1%, mai ales ca sunt multi aceia care fac naveta zilnic cu acest mijloc de transport si ca peste 40% din tineri au simptome de boli psihice datorita lipsei locurilor de munca, conform unui studiu realizat de centrul de opinie publica YouGov pentru Prince's Trust Macquarie Youth Index, o fundatie infiintata in 1976 de catre Printul Charles.
In 2014, vestea cea mai prosta pentru britanici s-ar putea sa fie rezultatele referendumului cu privire la independenta Scotiei, care se va desfasura la 18 septembrie. Daca referendumul va avea succes, Scotia va deveni independenta pe 24 martie 2016, dar deja posibile consecinte se simt atat la Londra cat si la Glasgow. Marea Britanie va trebui sa scoata din visterii miliarde de lire sterline pentru a asigura fondurile de pensii din Scotia, pe langa alte miliarde pe care le va pierde din exploatarea petrolului in Marea Nordului.
Ca atare, este lesne de inteles ca problema romanilor si bulgarilor este una falsa, prea mult politizata si aruncata in primele pagini ale jurnalelor din Marea Britanie pentru campanie electorala si vanzarea tirajelor, nicidecum pentru informarea corecta.