Ifosele de mari vanatori ale unor miliardari ameninta elefantii cu disparitia
vanatoare elefantibraconajcomert cu fildes
Mai sunt doar 350.000 de elefanti in Africa si, daca nu se iau rapid masuri pentru protectia lor, specia chiar poate ajunge in pericol de extinctie. Principala amenintare pentru aceste animale e reprezentata atat de braconierii care le vor fildesul (podoabele din fildes sunt foarte apreciate de noii imbogatiti din China), cat si de miliardarii europeni si americani care le vaneaza din placere (!!!). O placere greu de inteles de catre cineva sanatos la cap.
Da, acesta e adevarul – elefantii sunt ucisi nu numai pentru fildesul lor, ci si pentru placerea unor dementi plini de bani care nu se considera vanatori pana nu isi trec in palmares “The Big Five” – “Marele 5”, format din leopard, bivol, leu, rinocer si elefant.
Desigur, acesti dementi au si un motiv intemeiat ca sa-si justifice actiunile: ei vaneaza elefanti doar pentru a proteja populatia locala de exemplarele periculoase care distrug recoltele (si care, intamplator, au si cei mai mari fildesi), ba mai mult, in marinimia lor, ei doneaza saracilor carnea animalelor ucise (ca si cum a consuma ei insisi un elefant intreg ar fi fost cealalta varianta).
Sa dam si cateva nume de astfel de vanatori: • Kenneth Behring, dezvoltator imobiliar, fost proprietar al echipei de fotbal american Seattle Seahawks si mare filantrop (!) • Donald Trump Jr., fiul presedintelui american • Bob Parsons, CEO al grupului GoDaddy.com, care, atunci cand compania sa a atins valoarea de piata de 1 miliard de dolari, s-a gandit sa sarbatoreasca momentul vanand ceva. Ceva mare, desigur, care sa se potriveasca ocaziei, cum ar fi un elefant in Zimbabwe.
Parsons a si postat ulterior pe Youtube un filmulet absolut gretos in care isi prezenta performanta si care a atras imediat reactii dure sau ironice: “Va oferim Premiul pentru cel mai dezgustator CEO al anului”, i-a scris Tracy Reiman, vicepresedinta organizatiei PETA. “Fapta dvs. dovedeste un intelect saracut, incapabil sa perceapa maretia naturii salbatice, precum si o anumita insecuritate, legata probabil de propria dvs. masculinitate…”
Parsons s-a aparat spunand ca sunt destui elefanti in Africa si, culmea tupeului, a facut si o propunere de afaceri, explicand ca o gestionare eficienta a populatiei actuale de elefanti ar putea genera venituri de miliarde de dolari anual (din taxele de vanatoare si din valorificarea fildesului). Niciun cuvant despre distrugerea legaturilor de familie extrem de puternice dintre elefanti si despre emotiile acestor animale foarte inteligente care sa vad vaduvite de fiintele dragi. Ceea ce – iata – dovedeste exact intelectul saracut al lui Parsons, de care vorbea vicepresedinta PETA.
Adevarul e ca omul poate trai foarte bine si fara fildes si fara trofee de vanatoare. Doar ca lucrul acesta e mai greu de acceptat de un chinez care a dat de bani si care vrea sa-si satisfaca mofturile sau de un american ca Bob Parsons, care crede ca a impusca un elefant, in conditii de siguranta deplina, constituie cumva vreun act de mare curaj.