“Un om care nu a esuat niciodata nu poate fi cu adevarat o persoana de succes” spunea Albert Einstein in urma cu aproximativ un secol. Plecand de la acest citat, iata o serie de trei povesti celebre ale unor oameni care au plecat de jos si au ajuns in cele din urma sa scrie istorie, schimband intr-un fel sau altul istoria lumii in care traim.
Autor al teoriei relativitatii si unul dintre cei mai straluciti oameni de stiinta ai omenirii, Albert Einstein nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare in ziua de astazi. Copilaria lui nu a fost deloc una usoara, Einstein nereusind sa vorbeasca fluent pana la varsta de noua ani. Din cauza problemelor sale, Einstein a fost exmatriculat din scoala, iar mai apoi admiterea sa la Scoala Politehnica din Zurich nu a fost luata in considerare. Viata lui s-a schimbat radical in cele din urma, Einstein castigand Premiul Nobel pentru Fizica in anul 1921.
Cunoscut de intreaga omenire drept presedintele care a schimbat fata Americii, Abraham Lincoln nu a avut deloc o viata usoara, ba chiar din contra. A esuat mai intai in afaceri in 1831, iar cinci ani mai tarziu s-a confruntat cu o cadere nervoasa semnificativa. Viata lui s-a transformat intr-o lupta continua in cele din urma, iar prima tentativa prin care a incercat sa ajunga la conducerea Americii s-a dovedit a fi un esec. In 1861 Lincoln castiga insa alegerile si devine cel de-al 16-lea presedintele al Americii. Despre Abraham Lincoln s-au scris aproximativ 10.000 de carti, mai multe decat despre toti ceilalti presedinti americani laolalta.
Vincent van Gogh este cunoscut astazi drept unul dintre cei mai renumiti artisti ai tuturor timpurilor. In timpul vietii sale insa, van Gogh era destul de necunoscut, operele sale nefiind apreciate la adevarata lor valoare. Initial, van Gogh isi dorea sa fie pastor, lucrand o vreme ca preot laic. A fost dat insa afara, motiv pentru care la varsta de 27 de ani s-a hotarat sa picteze. Nu a urmat niciun fel de formare profesionala si a pictat numai timp de zece ani, pana la decesul sau timpuriu la varsta de 37 de ani. A realizat peste 900 de picturi si multe alte desene si schite, operele sale fiind vandute in zilele noastre cu sute de milioane de dolari.
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si