Top 5 scriitori celebri cu meserii neobisnuite
scriitorimeserii neobisnuitegeniiliteratura
Geniile din literatura nu au fost dintotdeauna scriitori. Acesti oameni talentati au fost nevoiti sa aiba meserii destul de ciudate pentru a se putea intretine si a-si putea plati facturile. Toate acestea se intamplau cand aceste personalitati incercau sa isi cladeasca o cariera in domeniul literaturii.
Iata o lista cu scriitori care nu au renuntat la placerea de a scrie chiar daca au fost nevoiti sa lucreze ca sa administrator de bloc, instalator sau postas.
1) William Faulkner
Putini stiu despre castigatorul premiului Nobel ca inainte de succesul pe care l-a avut cu cartea sa "Sound and the Fury" acesta a lucrat ca postas. De cele mai multe ori acesta obisnuia sa citeasca revistele pe care le livra. Mai mult decat atat, se pare ca acesta nu era foarte priceput in meseria de postas, deoarece obisnuia sa piarda scrisorile pe care trebuia sa le duca la destinatari.
2) Robert Frost
Inainte de a fi unul dintre cei mai faimosi poeti ai Americii, Frost a avut mai multe meserii mai putin obisnuite pentru un scriitor. Castigatorul premiului Pulitzer obisnuia sa isi ajute mama sa predea, aceasta fiind profesoara. De asemenea, a fost nevoit sa livreze ziare si sa schimbe becuri intr-o fabrica.
3) Charles Dickens
Charles Dickens este renumit pentru operele precum "A Christmas Carol", "A tale of two cities" si "Great Expectations". Nu multe sunt persoanele care stiu ca la varsta de doar 12 ani scriitorul a fost nevoit sa lucreze intr-o fabrica pentru a-si scoate tatal din inchisoare.
4) Hilary Mantel
"Dupa ce am terminat liceul am lucrat ca asistenta intr-un spital pentru batrani din Stockport si primeam un salariu de doar 1.068 de lire pe an. Tot personalul din spital se chinuia din greu pentru acei batrani, insa resursele pe care le aveam nu le puteau garanta un trai decent. Imi amintesc si acum sentimentele de indignare si neputinta pe care le aveam atunci", isi aminteste scriitoarea. In prezent, Hilary este castigatoarea premiului "Man Booker Prize" pentru romanele sale, iar cea mai recenta carte a sa se numeste "Bring up the bodies".
5) Ken Kesey
Cel mai renumit roman al acestuia este "One flew over the CUckoo's nest". Cartea este scrisa pe baza experientei personale pe care Kensey a trait-o lucrand ca portar intr-un spital de boli mintale. Autorul isi aduce aminte ca petrecea nopti intregi discutand cu pacienti, carora in majoritatea timpului li se administrau cantitatii foarte mari de LSD pentru a-i linisti.