De pe elefant.ro, peste 27.000 de romani au descarcat cel putin o carte electronica
elefant.rocartiebookereadercarti electroniceportofoliu
Pe elefant.ro, prima librarie online ce a patruns pe piata de eBooks din Romania si cu o biblioteca digitala ce adauga titluri noi periodic, peste 27.000 de romani au descarcat cel putin o carte electronica. 40% dintre cumparatorii de eBooks de pe elefant.ro au achizitionat si carti tiparite, iar 60% dintre acestia citesc exclusiv carti in format digital.
Cu o medie de aproximativ 3,5 carti electronice descarcate in fiecare luna de clientii librariei, pe elefant.ro s-au inregistrat peste 74.000 de descarcari de eBooks din octombrie 2011 pana in prezent. elefant.ro are cea mai vasta oferta de carti electronice in limba romana, accesibile in format EPUB, PDF sau Mobi.
“elefant.ro a imbogatit piata din Romania cu peste 2.000 de titluri in format electronic, fiind pionierul industriei de carte digitala si prima librarie online ce a investit in digitalizarea cartilor pe piata locala. Ne dorim ca pana la finalul acestui an sa completam biblioteca digitala elefant.ro cu alte o mie titluri din literatura romaneasca si universala”, mentioneaza Ana-Rita Da’Ros, director e-commerce la elefant.ro.
Cele mai vandute categorii de eBooks din cadrul elefant.ro sunt:
Fictiune – 61.4 %
Biografii si memorii – 6,8%
Istorie – 5.4%
Publicistica si eseuri – 4,3 %
Carti de specialitate – 4,2%
Turims – 3,4 %
Lecturi motivationale – 1,4%.
Pentru elefant.ro, cei mai vanduti autori de eBooks sunt: E.L James, Rodica Ojog – Brasoveanu, Neagu Djuvara, Lucian Boia si Parinoush Saniee. Printre cele mai vandute eBooks se numara: Lucian Boia - De ce este Romania altfel?, Scott Fitzgerald - Marele Gatsby si Neagu Djuvara - O scurta istorie a romanilor.
In cadrul repartitiei de eBooks pe edituri, in functie de numarul de titluri din portofoliu, printre cele mai importante se numara:
Polirom – 24,4 %
Humanitas – 10,2%
Litera – 8,7%
ALL – 5,2%
In Europa, conform Forrester Research eReader And eBook Adoption Forecast, 2012 To 2017 (Global), in 2017 piata de eBooks va valora 19 miliarde de dolari, urmata de Statele Unite si Asia. In prezent, americanii citesc aproximativ 24 de carti electronice in fiecare an, in comparatie cu 15 in format hard-copy. De asemenea, nu se observa o preferinta pentru vreun dispozitiv anume, avand o crestere constanta atat pe computer, tablete si telefoane mobile, cat si pe dispozitivele de eReading. [Sursa: http://blogs.forrester.com/michael_ogrady/13-01-22-europe_will_be_the_largest_ebook_market_by_2017_worth_19_billion]
Cartile electronice sunt preferate datorita functionalitatilor lor: sunt portabile, biblioteca insotind cititorul in orice destinatie; ofera o mare varientate de titluri si rapiditate in descarcare si cumparare.