De Noaptea Muzeelor, bucurestenii pot vizita Palatul Primariei Capitalei, proiectat de arhitectul Petre Antonescu
noaptea muzeelor 2021vizita primaria bucurestiacces primaria bucuresti
Sambata aceasta, va avea loc, in intreaga tara, a XVII-a editie a evenimentului Noaptea Muzeelor. Pe langa muzee si case memoriale, galerii de arta, institute culturale, saloane si studiouri creative, va putea fi vizitat si sediul Primariei Generale a Muncipiului Bucuresti.
Pe 12 iunie 2021, bucurestenii vor putea descoperi palatul care gazduieste Primaria, precum si povesti despre orasul trecut si prezent.
Pentru prima data, Primaria Municipiului
Bucuresti se deschide publicului larg si va putea fi vizitata cu ocazia Noptii Europene a Muzeelor, pe 12 iunie, intre 18.00-00.00, intr-un eveniment care marcheaza deschiderea administratiei locale spre cetatenii Bucurestiului.
Evenimentul este organizat de Primaria Capitalei prin ARCUB, in parteneriat cu Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", Muzeul Municipiului Bucuresti, Zeppelin si ARCEN.
Din programul Noptii Europene a Muzeelor la Primaria Capitalei fac parte doua expozitii legate de istoricul cladirii Primariei si al Bucurestiului, dar si alte experiente artistice.
La parterul cladirii, bucurestenii vor putea vizita expozitia URANUS ACUM, o evocare si o incercare de recuperare a spiritului cartierului Uranus, demolat de regimul comunist.
De asemenea, la primul etaj, va fi amenajata o expozitie dedicata arhitectului Petre Antonescu, cel care a proiectat cladirea care gazduieste astazi Primaria Capitalei, fostul Palat al Ministerului Lucrarilor Publice, precum si alte cladiri simbol ale capitalei Romaniei.
La etajul 2, vizitatorii vor putea urmari in format video proiectul de reconstruire in realitate virtuala a Muzeului Simu, demolat in perioada comunista, un demers de recuperare a memoriei colective legate de vechiul Bucuresti, realizat de Centrul Expozitional Documentar al Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, in parteneriat cu Filiala Teritoriala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania si finantat din Fondul Timbrul Arhitecturii.
De asemenea, in perimetrul cladirii din Bulevardul Elisabeta, vor fi dispuse panouri informative despre istoricul acestei zone, un proiect realizat cu sprijinul Muzeului Municipiului Bucuresti, iar, in curtea interioara a Primariei, personalitati artistice vor citi poezie si proza despre Bucuresti.
Accesul in cladire se va face in grupuri de cate 10-15 persoane, pe intrarea principala, iar vizitele vor fi ghidate.
Sursa foto: facebook pmb