Caravana Muzeelor la ceas aniversar
graffitimuzeecaravana muzeelorproiectecreioncolectiiarte
Caravana Muzeelor invita copiii de 6-10 ani sa cunoasca mai bine Bucurestiul. Cu ocazia implinirii a patru ani de la infiintarea Global Mindscape, organizatia care realizeaza proiectul Caravana Muzeelor in parteneriat cu zece muzee si organizatii culturale din Bucuresti, participarea la atelierele desfasurate la Muzeul National al Taranului Roman in zilele de 13-14 august este gratuita (in limita locurilor disponibile).
Dupa incursiunile creative din luna iulie organizate la Casa Memoriala Tudor Arghezi — Martisor, la Muzeul de Arta Vasile Grigore — pictor si colectionar, la Muzeul National al Pompierilor si la Anaid Art Gallery, Caravana Muzeelor continua toata luna august — de miercuri pana vineri, incepand cu ora 10.00 (cu exceptia zilei de 15 august, cand nu se organizeaza ateliere).
Atelierele se desfasoara astfel:
George Bacovia pe intelesul celor mici (6-8 august, Casa Memoriala 'George si Agatha Bacovia')
Muzeul Taranului Roman: mereu actual (13-14 august, Muzeul National al Taranului Roman)
Descoperim stiinta prin arta la Muzeul Tehnic (20-22 august, Muzeul National Tehnic Prof. Inginer Dimitrie Leonida)
Intalnire cu artistul Teodor Graur la Tranzit.ro/ Bucuresti (27-29 august, Tranzit.ro / Bucuresti)
O noutate este Casa Memoriala 'George si Agatha Bacovia', unde se organizeaza, pentru prima data, atelierele George Bacovia pe intelesul celor mici.
Tematica fiecarei zile este urmatoarea:
Miercuri, 6 august, ora 10.00 — Bacovia desenator: casa in care a locuit poetul George Bacovia intre anii 1933 si 1957 ne dezvaluie, pe langa manuscrise, fotografii, obiecte sau documente, si cateva desene realizate chiar de poet. La atelier desenam portrete de copii pusi pe ghidusii, folosind pasteluri cretate si cerate.
Joi, 7 august, ora 10.00 — Poeziile Agathei Bacovia: facem cunostinta cu sotia lui George Bacovia prin intermediul fotografiilor si picturilor in care a fost reprezentata, dar si cu ajutorul unor poezii dedicate copiilor. La atelier realizam un evantai frumos decorat, apoi potrivim o rima cu un desen.
Vineri, 8 august, ora 10.00 — Despre gravura: discutam despre colectia de arta gazduita de muzeu, iar la atelier realizam un peisaj in tehnica linogravurii.
Copiii se urca in Caravana Muzeelor folosind adresa caravana.muzeelor@gmail.com sau telefonul 0724.083.932 (Angelica Iacob). Pe durata vacantei de vara pot participa la atelierele Caravanei Muzeelor si grupuri organizate de copii, pe baza de programare.
Caravana Muzeelor (a treia editie) se desfasoara in zece muzee si organizatii culturale pana la data de 12 septembrie 2014. Prin intermediul jocului si al artelor, copiii vor descoperi, pe intelesul lor, cateva secrete ale muzeelor si tehnici artistice inspirate de obiectele de pret gazduite de acestea. Pe care, fireste, le vor experimenta: cu pensula in mana si foaia alba in fata, prin lucrari in creion, pastel, tempera, acrilic, modelaj sau chiar graffiti. Caravana Muzeelor a fost initiata in 2012, numarul de muzee implicate initial fiind de cinci. In 2013 ne-am bucurat sa avem alaturi copii care au parcurs patru sau chiar cinci muzee ale caravanei. Iata ca la a treia editie numarul muzeelor a crescut, iar tematica este mult mai diversificata. Mai multe detalii pe blogul special dedicat proiectului: http://caravanamuzeelor.wordpress.com/