Artmark aduce laolalta contemporanul, traditionalul si universalul
artmarklicitatie arta contemporanabijuterii
Artmark continua sa lanseze oportunitati de afirmare artistilor romani prin organizarea celei de-a doua licitatii dedicate vitalitatii noii arte, Licitatia de Arta Postbelica si Contemporana.
In paralel, se vor deschide expozitia Licitatiei de Valori Traditionale, cu opere si obiecte de colectie impregnate cu simboluri romanesti traditionale, si expozitia Licitatiei de Bijuterii.
In cazul artei contemporane, cererea depaseste granitele tarii, atragand din ce in mai multi negustori de arta si colectionari straini.
Aflati, in 2013, in top 10 al celor mai tranzactionti artisti romani in licitatiile caselor internationale si, totodata, in topul artistilor cu cea mai mare "cifra de afaceri" in licitatiile din Romania, Constantin Piliuta, Horia Bernea, Stefan Caltia, Sabin Balasa si Horia Damian sunt prezenti in expozitia Licitatiei de Arta Postbelica si Contemporana.
Constantin Piliuta este reprezentat prin doua opere, "Artistul" si "Muzicanti" (foto), Stefan Caltia prin "Primavara", iar Horia Damian prin "Eva adormita" si "Poarta egipteana".
In expozitia licitatiei, vor fi prezenti si alti artisti bine tranzactionati pe piata din Romania precum Ion Pacea, cu trei lucrari ("Jucatori de sah", "Melci si scoici" si "Richard III") si Sorin Ilfoveanu, cu doua lucrari ("Menestreli" si "Tava de arama").
Printre artistii reprezentativi pentru arta contemporana prezenti in expozitie, se numara si Corneliu Brudascu, Ciprian Muresan, Victor Man (artistul anului 2014 potrivit recentului premiu acordat de cel mai mare colectionar corporatist de arta contemporana din lume, Deutsche Bank), toti trei facand parte din fenomenul Scolii de la Cluj.
Alti artisti importanti ale caror opere vor putea fi admirate sunt Corneliu Baba, Alexandru Ciucurencu, Paul Neagu, Ion Grigorescu, Dan Perjovschi, Tara (Sorin von Neudorf) sau Roman Tolici.
Cu un alt registru conceptual, in expozitie, se afla sectiunea dedicata Licitatiei de Valori Traditionale care anticipeaza sarbatorile pascale prin redarea unor simboluri consacrate, dar si oferirea pasionatilor de oenologie posibilitatea de a se delecta cu o selectie de vinuri, din care mai bine de jumatate au un scor Parker de peste 90 de puncte, cu preturi de pornire de la 45 de euro.
De asemenea, publicul poate admira obiecte de colectie cu tematica pascala, tablouri traditionaliste realizate de Ion Theodorescu-Sion ("Madona traditionala"), Leon Biju ("Natura statica cu stergar pascal", "La slujba de Inviere") si alti artisti interbelici, precum si icoane de colectie cu o periodizare incepand din secolul al XVIII-lea.
In expozitia licitatiilor din prima parte a lunii aprilie, este prezenta si o sectiune special dedicata rafinamentului feminin care va fi celebrat in Licitatia de Bijuterii.
100 de loturi din care publicul va putea alege bijuterii care respecta intocmai exigentele celor mai meticulosi bijutieri, cu preturi de pornire sub 100 de euro, pentru cercei, si ajungand pana la 8.000 de euro, pentru o bratara din platina, bogat decorata cu diamante.
Expozitia Licitatiei de Arta Postbelica si Contemporana poate fi vizitata intre 25 martie si 7 aprilie, la Palatul Cesianu-Racovita, iar licitatia va avea loc pe 8 aprilie, la Athenee Palace Hilton.
Expozitia Licitatiei de Valori Traditionale si a celei de Bijuterii pot fi admirate intre 25 martie si 15 aprilie, la Palatul Cesianu-Racovita, iar licitatiile propriu-zise vor avea loc pe, 16 aprilie, la Club Biavati.