Ultima nazbatie gandita de guvernul Tudose - inghetarea salariilor brute in unitatile private, pentru o perioada
inghetarea salariului brutministrul finanteloragentii privaticascasslege
Ministrul Finantelor a spus ca intentioneaza sa propuna o lege de inghetare temporara a salariilor brute, inclusiv in unitatile private . Legea va preciza structura exacta pe care trebuie sa o aiba salariul brut
Guvernul Tudose-PSD-ALDE isi arata tot mai evident intentiile de viitor . Incapabil sa se descurce in economia de piata – care necesita un anumit nivel de competenta, educatie si inteligenta – incearca sa fac ceva la care se pricepe foarte bine : transformarea economiei capitaliste in economie socialista si introducerea centralismului democratic. Ca doar toti membrii actuali ai guvernului au crescut si s-au dezvoltat in aceste circumstante. Si uite ce bine au ajuns.
Informatiile ce urmeaza le-am preluat din articolul “ Guvernul vrea să "îngheÅ£e" salariile BRUTE ÅŸi să oblige angajatorul să le menÅ£ină la un anumit nivel, în timp ce asigurările vor fi transferate din sarcina angajatorului în cea a angajatului”, Gabriel Pecheanu, 19.09.2017, Media Fax.
Ultima nazbatie a guvernului Tudose este gandirea inghetarii salariilor brute, atat pentru unitatile de stat cat si pentru cele private. Pentru cat timp ? “Pentru o perioada”, precizeaza foarte exact ministrul Finantelor, care are un nume predestinat :Misa Ionut. Iata-l dand explicatii savante . Dupa aparitia legii care transfera contibutiile CAS si CASS de la anagajator la angajat mai apare o lege, si mai simapatica, prin care “va fi introdusa si o masura tranzitorie care va obliga, practic, angajatorul, chiar ÅŸi cel din mediul privat, sa mentina un anumit nivel al salariului brut”
Desigur, toate aceste masuri “tranzitorii” cuprinse in cele doua legi vor fi facute in beneficiul angajatorilor si a angajatilor . Iata ce ne spune Misa Ionut : „Nivelul contribuÅ£iilor sociale obligatorii urmează să se diminueze cu 4,25 puncte procentuale, respectiv de la 39,25% la 35%. De asemenea, cu aceeaÅŸi dată de 1 ianuarie 2018, se are în vedere ÅŸi reducerea cotei impozitului pe venit de la 16% la 10%. Aceste contribuÅ£ii vor fi datorate de către angajat, însă obligaÅ£ia stabilirii, reÅ£inerii ÅŸi plăţii acestora către bugetele de asigurări sociale va reveni, în continuare, angajatorului”.
De asemenea, spune Misa Ionut „sumele reprezentând CAS ÅŸi CASS, care în prezent sunt datorate de angajator în nume propriu vor fi preluate de către angajat. Această măsură va asigura angajatului creÅŸterea punctajului luat în calcul la stabilirea pensiei ÅŸi implicit o pensie mai mare”(sic!, n.n)
Ziaristii au intrebat si ei, ca ziaristii, cum poate sa fie obligat un agent privat sa mentina nivelul salariului brut la un anumit nivel . Misa Ionut a spus cu seninatate ca structura salariului brut va fi stabilita prin lege (universala, n.n).
Privand agentii privati de o prerogativa esentiala a procesului lor decizional – politica salariala in unitatea proprie- guvernantii ne demonstreaza, inca odata , pas cu pas, incearcarea lor de a distruge economia capitalista de piata.
Initial, cand au propus prima oara transferarea paltii CAS si CASS de la angajator la angajat ei au spus ca nu pot obliga antreprenorii sa fixeze anumite salarii dar spera ca vor intelege. Acum au trecut la faza a doua : ii obliga sa inteleaga ce trebuie, “temporar”.
Ati vazut filmul de desene animate “Ferma” ? Acolo ni se arata foarte clar cum se trece de la o democratie la totalitarism. Una din metode era stergerea literelor de pe panourile de propaganda si acordarea altui sens, pe care nimeni nu-l lua in seama. La un moment dat s-a tinut cont. Atentie mare cu acest guvern, in dusmanie fatisa cu economia de piata capitalista, pe care nu o intelege si nici nu are cum s-o inteleaga !