Imobilizare necorporala: Cum o recunoastem?
contabilulimobilizarebilant contabil
In ce priveste contextul in care se recunoaste o imobilizare necorporala, mentionam ca potrivit IAS 18 o imobilizare indeplineste criteriul de identificare din definitia unei imobilizari necorporale in anumite cazuri.
Cazurile in care aceasta:
(a) este separabila, adica poate fi separata sau divizata de entitate si vanduta, transferata, autorizata, inchiriata sau schimbata, fie individual, fie impreuna cu un contract, un activ sau o datorie corespondenta;
sau (b) decurge din drepturi contractuale sau de alta natura legala, indiferent daca acele drepturi sunt transferabile sau separabile de entitate sau de alte drepturi si obligatii.
Astfel, in vederea stabilirii daca o imobilizare care incorporeaza atat elemente corporale, cat si necorporale ar trebui tratata ca imobilizare corporala sau ca imobilizare necorporala, o entitate evalueaza care element este mai semnificativ.
De retinut ca o imobilizare necorporala trebuie recunoscuta in bilant daca se estimeaza ca va genera beneficii economice pentru entitate si costul activului poate fi evaluat in mod credibil.
Aflati mai multe pe
contabilul.ro.
Foto: Wikipedia.