Declaratia referitoare la obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate se depune in fiecare luna, incepand cu obligatiile corespunzatoare lunii ianuarie 2011, termenul legal de depunere fiind 25 februarie (inclusiv).
Agerpres informeaza ca angajatorii au inceput sa depuna D112 inca din 7 februarie, prin internet, portalul e-Romania sau in format clasic, semnat si stampilat conform legii, alaturi de formatul electronic, la autoritatea fiscala competenta.
Ghidul de completare a D112
Contribuabilii pot studia ghidul de completare a declaratiei unice D112 pe site-ul oficial al institutiei, www.anaf.ro sau pot obtine informatii si indrumare apeland 031-40.39.160 (call-center-ul ANAF).
ANAF a stabilit o perioada de tranzitie de sase luni in care administratia fiscala sa proceseze declaratiile si in forma fizica. Pana la 1 iulie 2011, contribuabilii vor avea optiune sa depuna noul formular fie prin internet, fie la ghiseu. In al doilea caz, acestia vor prezenta si Anexa 1 semnata si stampilata. Restul informatiilor vor fi transmise in format electronic pe CD.
Program prelungit la ghisee
In zilele de 24 si 25 februarie, personalul ANAF responsabil cu primirea declaratiilor va lucra in doua schimburi, de la 8.00-20.00. Depunerea prin internet presupune si achizitionarea unui certificat digital calificat de semnatura electronica de la furnizorii autorizati CertSign, DigiSign sau TransSped). Acest certifica va fi inrolat la autoritatile fiscale. Dupa 1 iulie, depunerea prin internet devine obligatorie, specifica ANAF.
Certificatul digital calificat de semnatura electronica
De exemplu, la CertSign, un certificat digital si dispozitivul securizat pentru crearea semnaturii costa 47 de euro fara TVA. Pentru a putea semna electronic documente si in anul urmator, in calitate de client beneficiati de o reducere-certificatul va costa 30 de euro fara TVA.
Ultimele NOUTATI
Masa de Craciun, "pe saracie". Romanii sunt nevoiti sa cumpere la suta de grame de Sarbatori
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212