Finantare de pana la 15.000 de euro pentru initiative comunitare din 42 de zone ale Capitalei prin Platforma de mediu pentru Bucuresti

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Finantare de pana la 15.000 de euro pentru initiative comunitare din 42 de zone ale Capitalei prin Platforma de mediu pentru Bucuresti
Finantare de pana la 15.000 de euro pentru initiative comunitare din 42 de zone ale Capitalei prin Platforma de mediu pentru Bucuresti
de Redactia Manager la 13 Feb. 2025
Urmareste-ne pe Google News
Bucurestenii din 42 de microcomunitati care vor sa rezolve o problema de mediu in zona lor pot obtine finantare de pana la 15.000 de euro pentru a-si transforma ideile in solutii concrete pentru un oras mai bun de trait in cadrul celei de-a doua editii a programului „In ZONA TA”, derulat de Fundatia Comunitara Bucuresti prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, cu sprijinul ING Bank Romania. 

Pana pe 7 aprilie 2025, grupurile de initiativa civica, organizatiile non-guvernamentale si institutiile publice de invatamant pot inscrie idei si propuneri de proiecte comunitare care pot face o diferenta in zona lor, iar initiativele selectate vor beneficia de sustinere de la stadiul de concept pana la implementare.

Programul „In ZONA TA” continua astfel sa implice activ comunitatile locale pentru a schimba mediul si calitatea vietii in oras, cartier cu cartier. Anul trecut, Fundatia Comunitara Bucuresti a revitalizat miscarea civica din Capitala si a adus solutii concrete chiar in inima vietii urbane, la bloc. Prin mobilizarea a zece comunitati si finantare de pana la 15.000 de euro per proiect, sase noi grupuri de initiativa civica si patru ONG-uri au transformat in zona lor spatii neglijate in gradini, au crescut colectarea separata a deseurilor si eficienta energetica la ei la bloc si au dezvoltat infrastructura pentru transport alternativ pentru ei si vecini.

In cea de-a doua editie a programului, pe langa granturi totale de aproape 140.000 de euro pentru initiativele de mediu selectate in aceasta editie, Fundatia Comunitara Bucuresti pune la dispozitie un incubator de proiecte, mentorat si acces la specialisti, care sa ajute grupurile civice sa transforme ideile in solutii concrete.


Astfel, „In ZONA TA” continua sa sustina initiative care pot transforma comunitatea si orasul, contribuind la cresterea calitatii spatiilor verzi, dezvoltarea solutiilor de inverzire a spatiului construit sau de imbunatatire a eficientei energetice, colectarea selectiva a deseurilor si reutilizarea resurselor pentru o economie circulara, dar si promovarea consumului responsabil si cresterea mobilitatii urbane prin intermediul solutiilor de transport alternativ. Printre tipurile de proiecte eligibile pentru un grant se numara centre de reparatii pentru obiecte de uz casnic, biblioteci de obiecte accesibile comunitatii, cu scopul utilizarii in comun, evenimente comunitare pentru schimburi de haine, carti si diverse alte obiecte, ateliere de gatit cu scopul reducerii risipei alimentare, statii de compostare, parcari si statii de reparatie pentru biciclete si trotinete sau gradini comunitare urbane.

„Cu siguranta vedem cu totii in jur lucruri care ar putea sta mai bine pentru comunitate si pentru mediu, iar misiunea noastra este sa trecem de la observatie la actiune, pentru ca fiecare dintre noi poate face o diferenta. Prin programul «In ZONA TA», dam oamenilor puterea sa ia initiativa si sa se implice direct pentru a schimba ceva in cartierul unde locuiesc. Proiectele din prima editie a programului ne-au aratat deja ca se poate, iar implicarea si energia microcomunitatilor coagulate in jurul proiectelor au fost impresionante si ne dau acum increderea ca, impreuna, putem continua sa facem Bucurestiul un oras mai bun de trait”, spune Alina Kasprovschi, director executiv Fundatia Comunitara Bucuresti.

Grupurile de initiativa formate din cel putin trei persoane, care vor sa planifice si implementeze un proiect impreuna, organizatiile non-guvernamentale neafiliate politic si institutiile publice de invatamant care intentioneaza sa dezvolte un proiect de mediu cu potential de implicare a comunitatii pot solicita finantare pana pe 7 aprilie 2025 prin completarea formularului online disponibil pe site-ul Platformei de mediu pentru Bucuresti.

Initiativele inscrise vor fi evaluate, iar reprezentantii celor selectate vor participa, in perioada 28 aprilie - 31 mai 2025, la incubatorul de proiecte unde vor beneficia de sustinere pentru planificarea si managementul de proiect, administrarea bugetului, implicarea comunitatii, comunicarea proiectului si consultanta specifica pentru nevoile de dezvoltare ale proiectelor. Proiectele finale eligibile pentru grant vor fi selectate pana pe 10 iunie 2025 si vor fi implementate pana pe 31 mai 2026. Sumele alocate vor fi stabilite in functie de complexitatea initiativelor si de resursele necesare pentru dezvoltarea acestora.

„Stim ca rezolvarea provocarilor de mediu din comunitate este o responsabilitate comuna si ca fiecare poate contribui la schimbare, asa ca ne-am dorit sa sustinem Platforma de mediu pentru Bucuresti in multiple initiative. Ne bucuram ca prin programul «In ZONA TA» impulsionam miscarea civica si dam oamenilor resursele de care au nevoie pentru a transforma problemele din jurul lor in solutii concrete pentru un mediu mai sanatos, mai curat si mai verde in Bucuresti”, spune Tomina Vodarici, Community Investment Specialist, ING Bank Romania.

Platforma de mediu pentru Bucuresti este un program strategic dezvoltat de Fundatia Comunitara Bucuresti si ING Bank Romania, lansat in 2021. Programul isi propune sa transforme problemele de mediu cu care oamenii se confrunta in proiecte viabile pentru Bucuresti si bucuresteni. Platforma de mediu pentru Bucuresti a fost creata pentru a aduce impreuna specialisti din societatea civila, din mediul academic si din companii, cetateni, activisti, politicieni si administratie pentru a actiona coordonat in vederea rezolvarii problemelor complexe de mediu care afecteaza Bucurestiul.

------
Fundatia Comunitara Bucuresti pune impreuna donatori, ONG-uri si grupuri de initiativa pentru a dezvolta comunitati puternice si solidare in Bucuresti si Ilfov. In cei 13 ani de activitate, fundatia a finantat 875 de proiecte si burse, cu o valoare totala de peste 28 milioane de lei. Pentru mai multe informatii, vizitati www.fundatiacomunitarabucuresti.ro.

Platforma de mediu pentru Bucuresti este un program strategic lansat in 2021 de Fundatia Comunitara Bucuresti si ING Bank Romania, cu scopul de a facilita colaborarea intre autoritati publice, societatea civila, companii si cetateni pentru a crea o viziune comuna asupra mediului in Capitala. Prin directii esentiale precum cercetarea, finantarea si colaborarea, Platforma colecteaza date si exemple concrete pentru a intelege provocarile de mediu si solutiile propuse de societatea civila, mobilizeaza resurse financiare pentru implementarea si scalarea acestora si creeaza un cadru de colaborare intre ONG-uri, companii private si administratia publica. Pana in prezent, Platforma a finantat 36 de proiecte cu peste zece milioane de lei.

ING Bank Romania este parte a ING Group, institutie financiara internationala globala, care ofera servicii bancare unui numar de peste 38 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii din peste 40 de tari. Infiintata in 1994, ING Bank Romania este in prezent o banca universala, oferind produse si servicii tuturor categoriilor de clienti - companii mari si mici, institutii financiare, mici antreprenori si persoane fizice. ING Bank Romania este singura banca cu o crestere organica din top 10 banci locale dupa active, fara achizitii de portofolii de clienti sau alte banci. ING Bank Romania este o banca universala cu peste 1,7 milioane de clienti din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri & Mid-Corporate si Wholesale Banking. Misiunea ING este aceea de a-i sustine pe oameni sa fie cu un pas inainte, in viata si in afaceri. Societatea este in tranzitie catre o economie cu emisii de carbon reduse. La fel si clientii nostri, la fel si ING. Finantam deja multe activitati sustenabile, dar in continuare finantam mai multe care nu sunt. Vezi progresul nostru de pana acum pe ing.com/climate

Ultimele NOUTATI

Importanta consultantei fiscale in procesul de due diligence
Business

Importanta consultantei fiscale in procesul de due diligence

today13 Feb. 2025
3 greseli financiare pe care parintii le fac si distrug independenta financiara a copiilor peste ani
Banii tai - sectiune de educatie financiara

3 greseli financiare pe care parintii le fac si distrug independenta financiara a copiilor peste ani

today13 Feb. 2025
Salariu majorat 2025. Cand stii ca e momentul sa maresti salariul unui angajat? 9 conditii esentiale
Companii

Salariu majorat 2025. Cand stii ca e momentul sa maresti salariul unui angajat? 9 conditii esentiale

today13 Feb. 2025
Terenuri sportive in ansambluri rezidentiale
Business

Terenuri sportive in ansambluri rezidentiale

today13 Feb. 2025
Reciclarea tonerelor si cartuselor: de ce si cum sa le oferi o a doua viata?
Business

Reciclarea tonerelor si cartuselor: de ce si cum sa le oferi o a doua viata?

today13 Feb. 2025
In ce isi mai investesc americanii banii?
Banii tai - sectiune de educatie financiara

In ce isi mai investesc americanii banii?

today12 Feb. 2025
Impactul neurostiintei asupra culturii organizationale
Business

Impactul neurostiintei asupra culturii organizationale

today12 Feb. 2025
SE INTAMPLA ACUM. Romania are un nou presedinte, interimar. Ilie Bolojan urca oficial pe scaunul de la Cotroceni
Ultima ora

SE INTAMPLA ACUM. Romania are un nou presedinte, interimar. Ilie Bolojan urca oficial pe scaunul de la Cotroceni

today12 Feb. 2025

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cuRegulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Salariu majorat 2025. Cand stii ca e momentul sa maresti salariul unui angajat? 9 conditii esentiale
Companii

Salariu majorat 2025. Cand stii ca e momentul sa maresti salariul unui angajat? 9 conditii esentiale

today13 Feb. 2025
Terenuri sportive in ansambluri rezidentiale
Business

Terenuri sportive in ansambluri rezidentiale

today13 Feb. 2025
Reciclarea tonerelor si cartuselor: de ce si cum sa le oferi o a doua viata?
Business

Reciclarea tonerelor si cartuselor: de ce si cum sa le oferi o a doua viata?

today13 Feb. 2025
In ce isi mai investesc americanii banii?
Banii tai - sectiune de educatie...

In ce isi mai investesc americanii banii?

today12 Feb. 2025

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x