Promotorul proiectului este Consiliul NaÅ£ional al Întreprinderilor Private Mici ÅŸi Mijlocii din România (CNIPMMR), confederaÅ£ie patronală reprezentativă la nivel naÅ£ional pentru IMM-uri în parteneriat cu Academia de Studii Economice BucureÅŸti, cea mai prestigioasă instituÅ£ie de învăţământ economic superior ÅŸi de administraÅ£ie publică din România ÅŸi Anglia Ruskin University din Cambridge, una dintre cele mai mari universităţi din Marea Britanie, ÅŸi urmeaza a fi implementat în perioada 01 octombrie 2010 - 30 septembrie 2013.
Derularea cursurilor din cadrul Åžcolii de Studii Intreprenoriale ÅŸi Manageriale va avea loc sub forma a 3 module de curs, pe parcursul a trei semestre, dupa selectarea prealabilă a participanÅ£ilor. De asemenea, va fi organizat un program de consiliere ÅŸi mentoring pentru cei 200 de cursanÅ£i, în vederea pregătirii acestora pentru înfiinÅ£area propriei firme. Se preconizează ca la sfârÅŸitul modulelor de curs să se înfiinÅ£eze cel puÅ£in 120 de firme.
Înscrierea candidaÅ£ilor se va realiza prin intermediul site-ului www.scoala-antreman.eu în perioada 1 - 31 iulie 2011. PreselecÅ£ia celor 300 de candidaÅ£i se va face în perioada 1 - 20 august 2011 pe baza CV-ului, eseului "De ce ÅŸi cum vreau să devin întreprinzător?" ÅŸi a chestionarului pe care candidaÅ£ii trebuie să îl completeze online. SelecÅ£ia finală a celor 200 de cursanÅ£i va avea loc în perioadă 1 - 20 septembrie 2011 pe baza interviului ÅŸi a testului de inteligenţă. ParticipanÅ£ii la cursurile Åžcolii de Studii Intreprenoriale ÅŸi Manageriale trebuie să îndeplinească două condiÅ£ii minime obligatorii: să fie absolvenÅ£i ai unei facultăţi ÅŸi să cunoască limba engleză. SelecÅ£ia candidaÅ£ilor se va face Å£inând cont de motivarea acestora de a deveni întreprinzători, calităţilor native ÅŸi capacitatea de identificare a unei oportunităţi de afaceri potenÅ£ial viabile.
Prin intermediul proiectului ANTREMAN se urmăreÅŸte corelarea educaÅ£iei cu realitatea economică prin îmbinarea abordării academice cu pragmatismul specific mediului de afaceri în cadrul Åžcolii de Studii Intreprenoriale ÅŸi Manageriale. Adaptarea cursanÅ£ilor la provocările mediului economic va fi mai uÅŸoară, aceÅŸtia beneficiind de know-how-ul ÅŸi experienÅ£a mentorilor.
StudenÅ£ii, ca urmare a frecventării acestui program, vor înÅ£elege în profunzime ce înseamnă să fii un întreprinzător competitiv pe plan european ÅŸi ce abordare trebuie să promovezi. În al doilea rând, în cadrul acestui program absolvenÅ£ii vor dobândi setul esenÅ£ial de cunoÅŸtinte necesare pentru demararea activităţilor intreprenoriale ÅŸi manageriale ÅŸi vor învăţa acele elemente care sunt strict necesare pentru a înfiinÅ£a ÅŸi derula o activitate performantă într-o întreprindere mică ÅŸi mijlocie. În al treilea rând, acest program are un profund caracter aplicativ, pragmatic, care asigură faptul că absolvenÅ£ii săi nu vor acumula doar informaÅ£ii teoretice despre intreprenoriat, ci vor obÅ£ine anumite deprinderi, abilităţi, cunoÅŸtinÅ£e aprofundate în acest domeniu. 1/3 din fondul de timp este alocat practicii în firme ÅŸi există peste 80 de firme care ÅŸi-au exprimat disponibilitatea în vederea colaborării cu Åžcoala Antreman, iar din disciplinele traditionale doar 30% înseamnă transmitere de cunoÅŸtinte, restul de 70% reprezentând studii de caz, simulări, role playing. La aceasta va contribui ÅŸi faptul că o parte din ore sunt derulate de traineri din Marea Britanie, iar în cadrul practicii întreprinzători din Marea Britanie vor veni în România pentru a conlucra direct cu studenÅ£ii.
Åžcoala creată în cadrul proiectului ANTREMAN este astfel prima din România care asigură creÅŸterea gradului de corelare a educaÅ£iei cu realităţile economice.
Pentru înscrieri ÅŸi mai multe informaÅ£ii, accesaÅ£i site-ul www.scoala-antreman.eu.
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si