4 tipuri de jocuri educative care stimuleaza creativitatea copiilor
creativitateimaginatieincredere in sinecumparaturi online
Jocurile educative au un rol important in dezvoltarea armonioasa a copiilor, mai ales daca sunt utilizate de la varste fragede. Este necesar sa ii stimulezi creativitatea inca de mic pentru ca astfel va face mai usor fata sarcinilor de la gradinita, de la scoala si chiar celor care apar mai tarziu in viata.
Un copil creativ este un copil care se exprima mai usor, care gaseste solutii inedite pentru rezolvarea problemelor si care sta mai bine la luatul deciziilor, ceea ce ii da incredere si in abilitatile lui.
Iti propunem cateva idei de jocuri educative de pe Editura Diana, menite sa ii stimuleze atat creativitatea si imaginatia celui mic, cat si alte abilitati.
1. Jocuri educative de asamblat cu autocolante
In zilele reci ale anului, cand cel mic petrece mai putine ore in aer liber, este indicat sa ii gasesti o activitate care sa il tina ocupat si sa ii dezvolte imaginatia si creativitatea. Un joc distractiv pentru asamblare si decorare este mai mult decat potrivit.
Acest joc nu numai ca ii va stimula imaginatia, dar ii va imbunatati si coodonarea mana-ochi si ii va stimula gandirea logica. Alege un set care contine bucati din lemn taiate si autocolante, in ton cu sezonul – casa lui Mos Craciun. Nazdravanul tau se va simti norocos pentru ca are ocazia sa traga cu ochiul in caminul mosului.
2. Jocuri de constructie
Jocurile educative de constructie sunt o sursa inepuizabila de informatii pretioase pentru cel mic. Acestea raman o modalitate buna pentru dezvoltarea indemanarii, a creativitatii si a imaginatiei, asa ca ar trebui sa le treci pe lista de cumparaturi.
In comert, ai la indemana o multime de jocuri de constructie, fiecare cu alta tematica. Poti sa alegi un joc educativ despre meserii, cum ar fi un set format din 6 personaje, 6 accesorii pentru cap si 6 carduri/scenarii de joc. De asemenea, i-ai putea stimula imaginatia celui mic cu un joc de constructie cu animale de companie, curse de masini, cladiri si personaje din desene animate, in functie de preferintele si de pasiunile lui. Gaseste mai multe
jocuri educative pe edituradiana.ro.
3. Jocuri de indemanare
Si jocurile de indemanare aduc o contributie considerabila in stimularea abilitatilor intelectuale ale copilului. De la seturile educative pentru potrivirea culorilor pana la cele care cer aruncari inteligente, poti alege orice model care pare sa ii starneasca mai mult curiozitatea nazdravanului tau.
In propunem un joc care sa distreze toata familia, nu doar pe cel mic, in zilele ploioase si friguroase, format din saculeti pentru aruncat, o tabla care se poate plia pentru a economisi spatiul si un ghid de activitate.
Fiecare jucator isi poate crea propriul joc de potrivire a culorilor, a numerelor si a formelor prin aruncarea saculetilor in gaura corespunzatoare. Un astfel de joc faciliteaza si crearea unei atmosfere pline de veselie fiindca incurajeaza dezvoltarea abilitatilor sociale.
4. Jocuri de societate
Alte jocuri educative care nu ar trebui sa lipseasca din camera micutului tau sunt cele de societate special concepute pentru juniori. Nu numai ca stimuleaza imaginatia si creativitatea copiilor, dar ii ajuta si sa lege mai usor prietenii si sa invete lucruri noi despre lumea inconjuratoare.
Spre exemplu, poti alege un joc de tip puzzle, care te provoaca sa gasesti drumul corect. In mijlocul cadrului din lemn este ilustrata o padure cu diverse rute care conduc un animal catre celalalt. Padurea separa animalele si singura modalitate de a se intalni este sa mearga pe cararile indicate. Se poate juca si pe perechi pentru ca atmosfera sa fie cat mai interesanta. Nu uitati sa stabiliti de la inceput premii pentru invingatori.
Cand au resursele potrivite la indeamana, copiii incep sa ne impresioneze cu imaginatia, nivelul de creativitate si aptitudinile lor cognitive.