3 moduri simple prin care sa reduci costurile afacerii tale
afaceri miciafaceri profitabileprofitcosturi afacereleasing automobile
Intr-o economie nesigura in care fiecare banut conteaza, chiar si cea mai minora crestere a veniturilor sau diminuare a costurilor poate avea un impact semnificativ asupra profitabilitatii unei afaceri. Vestea buna este ca, in cele mai multe cazuri, o astfel de eficientizare nu presupune schimbari radicale in modul de functionare al unei companii, ci doar modificari minore care, atunci cand se trage linie, vor oferi rezultate semnificative, in special pentru micile afaceri.
Avand in vedere aceasta realitate, mai jos ti-am expus 3 moduri simple, dar totodata eficiente, prin care sa reusesti sa diminuezi costurile pe care le presupune afacerea ta, pentru ca astfel sa inregistrezi o eficienta mai mare din punct de vedere al profitului.
Leasingul de automobile
Orice afacere care se respecta pune la dispozitia angajatilor sai o flota de autoturisme cu care acestia se pot deplasa atat in interes de serviciu, cat si in interes personal. Insa, pentru multe companii, acest beneficiu reprezinta un efort semnificativ din punct de vedere financiar.
Una dintre cele mai eficiente modalitati prin care poti reduce costurile pentru afacerea ta este utilizarea unor automobile inchiriate printr-un contract de leasing operational. Ce inseamna mai exact acest lucru? Pe scurt, angajatii tai se vor putea bucura de automobile pentru care tu nu esti nevoit sa achiti decat o suma lunara catre
furnizorul de servicii de leasing operational. Adica organizatia ta nu va mai suporta costurile de inmatriculare, asigurare, achizitionare/gestionare pneuri, mentenanta si reparatii, rovinieta etc.
Astfel, pe langa faptul ca vei eficientiza costurile, vei reduce si investitia de timp necesara pentru gestionarea unei flote de autoturisme.
Utilizarea spatiului
Analizeaza modul in care este utilizat momentan spatiul fizic in care se desfasoara activitatea afacerii tale. Mult prea multe stocuri de produse de papetarie, pozitionarea ineficienta a mobilierului si a echipamentului sunt doar cateva exemple in care spatiul este irosit de multe ori intr-un birou.
Este important ca spatiul in care activeaza o companie sa fie utilizat in mod eficient, pentru ca astfel atat angajatii sa se bucure de un mediu propice desfasurarii activitatii, cat si angajatorul sa poata profita cat mai mult de suprafata pe care o are la dispozitie pentru a asigura functionarea companiei pentru un cost cat mai redus de inchiriere si intretinere a unui spatiu office sau comercial.
Abilitatile angajatilor
Analizeaza si evalueaza modul in care sunt utilizate momentan abilitatile si experienta angajatilor tai. In functie de aspectele pe care le observi, imparte responsabilitatile si sarcinile catre angajatii cu cele mai multe abilitati si cea mai mare eficienta in acele domenii.
Mai exact, nu utiliza oamenii de vanzari pentru procesarea de text sau oamenii priceputi la numere pentru realizarea unui design. In cele mai multe cazuri poti utiliza o singura persoana pentru mai multe task-uri, insa ia in considerare posibilitatea de a oferi cateva dintre sarcinile sale si catre colegi care par priceputi in domeniul respectiv. Astfel vei putea observa daca poti reduce numarul necesar de angajati de care are nevoie compania ta pentru a functiona.
In cazul in care nu stii ce afacere ti se potriveste, poti apela la ghidurile noastre specializate in idei de afaceri pentru a fi sigur de succes. >>
Sursa foto: Pexels.com