Sa iti doresti un salariu mai mare este normal, orice salariat tinde sa progreseze atat din punct de vedere profesional, cat si financiar. Daca simti ca meriti mai multi bani decat cei pe care ii primesti in prezent, ia-ti inima in dinti si cere-i sefului tau o discutie fata in fata pe aceasta tema.
Este important insa sa intelegi ca banii pe care ii primesti sunt in stransa legatura cu valoarea pe care o oferi tu organizatiei din care faci parte. Daca stii ca esti unul dintre acei angajati care ofera plus valoare companiei, care isi face treaba cu brio si care isi ajuta compania sa creasca, atunci esti indreptatit sa ceri o marire de salariu atunci cand consideri de cuviinta.
O discutie cu sefii pe aceasta tema nu este insa una simpla si confortabila, intr-adevar. Nu trebuie sa iti fie teama insa, mai ales daca stii ca solicitarile tale sunt de bun simt. Totusi, hai sa vedem ce ai de facut concret in aceasta situatie!
In primul si primul rand, gandeste-te la marirea salariala pe care ti-o doresti. Asa cum spuneam insa si mai devreme, ai grija ca aceasta sa fie una de bun-simt. Incearca sa iti faci o auto-evaluare si sa iti dai seama care este marirea pe care ar trebui sa o primesti in baza muncii pe care o faci in cadrul companiei. In plus, atunci cand ajungi in fata sefilor, este indicat sa ai in minte o suma concreta pe care sa o propui.
Este important sa stii sa comunici cu superiorii tai pe acest subiect. Evita sa spui sefilor ca iti doresti o marire salariala pentru ca nu iti mai ajung banii ca sa iti platesti ratele sau pentru ca inflatia a crescut. De asemenea, nu invoca niciun fel de motive personale atunci cand faci o asemenea solicitare. In schimb, fa-ti superiorul sa inteleaga de ce meriti acea marire de salariu. Angajatorul nu are de ce sa fie preocupat de problemele tale personale, el fiind interesat de valoarea pe care o oferi tu echipei din care faci parte.
Specialistii platformei undelucram.ro mai atrag atentia salariatilor care isi doresc o marire de salariu sa acorde atentie sumei, in valoare cuantificabila, pe care munca lor o aduc companiei. Practic, este suma care ar spune cat ar pierde compania daca salariatul ar alege sa isi dea demisia si sa plece din echipa. Pentru a putea face un astfel de calcul, este important insa sa stii cat valoreaza rolul tau in business-ul pentru care lucrezi.
Ultimele NOUTATI
Cosul de cumparaturi de Paste a golit buzunarele romanilor! Preturile sunt mai mari cu 40 la suta fata de 2024
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!
Piata imobiliara fierbe. Locuintele se vand ca painea calda chiar si la Cluj, unde preturile bat capitala
Firmele se sufoca! Creste numarul societatilor comerciale care de-abia se descurca cu facturile si platile
Partenerii nostri
Cum sa creezi un mediu de lucru eficient si placut pentru angajati
Conditiile primirii de interni. Cine poate avea calitatea de intern?
[Q&A] Accesul in REGES-online pentru angajatori si salariati. Raspunsuri de la specialisti
D101 Grup fiscal: Termen de depunere si aspecte importante
Ce cuprind notele explicative la situatiile financiare anuale
Observator la Alegerile Prezidentiale 2025: acreditare, drepturi si obligatii
Alegeri Prezidentiale 2025: Calendar, Candidati, Sondaje si Model sesizare in ziua votului
Tot ce trebuie sa stii despre pensia de handicap si insotitor: acte si grade de handicap
Te-ar putea interesa si
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!