Vouchere de 300 de lei pentru angajatii de la privat, in luna martie. Banii pot fi folositi pentru orice
vouchere cadou 8 martietichete cadou
Angajatii sectorului privat au parte de o reala bucurie in luna martie. De fapt, este vorba despre angajate, care se vor bucura de vouchere cadou din partea companiilor pentru care lucreaza.
Numeroase firme s-au pregatit deja sa isi rasfete salariatele in acest an, cu prilejul Zilei Femeii, de 8 martie.
Voucherele primite de angajate se vor ridica la valoarea de 300 de lei, deoarece plafonul acordat lor a fost dublat in 2024. Desigur, managerii de la noi din tara care-si apreciaza angajatele pot sa le ofere si flori sau dulciuri cu aceasta ocazie, doamnele fiind cu siguranta cucerite de aceste gesturi mici, dar de mare incarcatura emotionala pentru fiecare dintre ele.
Amintim ca aceste vouchere cadou sunt scutite de impozit si de contributiile sociale obligatorii.
Pot exista si firme care aleg sa fie mai generoase, sa depaseasca plafonul celor 300 de lei, insa in acest caz sumele de bani oferite cadou vor fi supuse impozitarii.
Tratamentul fiscal al tichetelor cadou
Potrivit art. 76 alin. (4 ) lit. a) din Codul fiscal, in cazul cadourilor in bani si/sau in natura, inclusiv
tichetele cadou, oferite de angajatori, veniturile sunt neimpozabile, in masura in care valoarea acestora pentru fiecare persoana in parte, cu fiecare ocazie din cele de mai jos, nu depaseste 300 lei:
-
cadouri oferite angajatilor, precum si cele oferite pentru copiii minori ai acestora, cu ocazia Pastelui, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase;
-
cadouri oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie;
-
cadouri oferite angajatilor in beneficiul copiilor minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie.
"In conditiile de mai sus, aceste venituri nu se cuprind in baza de impozitare lunara a contributiilor sociale obligatorii ( CAS, CASS si CAM) (art. 142 lit. b) din Codul fiscal, art. 157 alin. (2) din Codul fiscal, art. 220? alin. (2) din Codul fiscal ). Partea care depaseste valoarea maxima de 300 lei, reprezinta venit impozabil din salarii si se va datora impozit pe venit din salarii si contributii sociale obligatorii (CAS, CASS si CAM) (Norme Metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal)", ne explica ANAF.
Foto: freepik.com