Desi se stie ca Intel si-a pastrat pozitia de lider decenii la rand, Samsung ii ocupa locul si devine numarul unu. Acest lucru se datoreaza mai ales prin prisma veniturilor obtinute, dar se pare ca nu doar acesta este singurul motiv.
Cu siguranta, nu se poate face o comparatie intre cele doua business-uri, pentru ca sunt diferite. Intel se concentreaza de mult timp pe procesoarele x86. Nu putem spune ca in acest moment are un competitor. Cat despre ceea ce sta in spatele afacerii Samsung, avem in vedere focusarea lor pe memorii si medii de stocare. Astfel, desi cu diferente, au ajuns sa ravneasca titlul de cel mai mare producator de cipuri.
O comparatie directa intre cele doua firme se poate face prin prisma obiectivelor de viitor. Chiar daca acum a reusit sa obtina venituri mult mai mari, Samsung stie clar spre ce vrea sa se indrepte. Idealul sau este orientat astfel incat sa creasca si mai mult avansul in anii ce vor urma.
Aproximativ toti producatorii de smartphone-uri si tablete folosesc produse marca Samsung, cum ar fi memoriile RAM. De asemenea, o treime din piata de SSD-URI, unitati de stocare mult mai rapide decat harddisk-ul, este tot detinuta de coreeni si nu de compania americana, Intel.
Samsung s-a axat in ultimul timp pe memorii, servere si chipset-uri, absolut necesare operarii inteligentei artificiale. In acest sens, compania coreeana anticipeaza o crestere in cel mai scurt timp.
Veniturile Samsung au crescut si datorita scumpirii cu peste 100% a memoriilor in ultimul an.Acest lucru nu s-ar fi intamplat daca nu ar fi fost o cerere destul de mare.
Samsung este o companie infiintata in anul 1938, si are domeniul de activitate in producerea de produse electronice si IT. Ei detin birouri in peste 65 de tari in intreaga lune. Chiar daca domina multe piete, de la plasme, la smartphone-uri ÅŸi alte multe categorii de produse, cele mai mari venituri ale companiei nu vin din vanzarea acestor produse. Productia de componente, in special de memorii, ii ofera locul unul pe piata si ii garanteaza venituri mult mai mari decat a celorlalte companii cu acelasi domeniu de pe piata lumii
Ultimele NOUTATI
Filme bune pe Netflix. Topul celor mai tari firme si seriale in luna februarie 2025
Controale ANAF 2025. Se pregatesc verificari fara precedent in Romania, cine e luat la bani marunti?
ING face valuri in Europa! Gigantul bancar pune ochii pe rivali – ce urmeaza?
Partenerii nostri
HG nr. 27/2025. Metodologia privind prevenirea si combaterea hartuirii la locul de munca se modifica
Modificari in Codul Muncii. Protectia angajatilor si hartuirea la locul de munca
Schimbari majore in industria HORECA. Ce prevede Regulamentul (UE) 2025/40
Recuperare datorii la intretinere: pasii legali pentru asociatia de proprietari
Te-ar putea interesa si