Unul dintre cei mai importanti producatori de energie din Romania ofera un program de burse pentru anii 2021-2032
burse energieburse nuclearelectricascumpire energie
Energia electrica este o marfa tot mai scumpa, dar dincolo de supararea noastra fata de companiile care o produc sau o distrubuie, domeniul este ofertant pentru cine se gandeste sa vrea o cariera. Cei interesati pot incepe aplicand pentru burse.
Nuclearelectrica a lansat Programul de burse 2021-2023, Tanarul Nuclearist, ca parte a strategiei de
dezvoltare a echipei si de valorificare a potentialului tinerilor din Romania.
In cadrul programului, se acorda 51 de burse pentru elevii si studentii din anii terminali ai institutiilor acreditate cu profil tehnic. Inscrierile se pot face in perioada 15 septembrie 2021-15 octombrie 2021 pe site-ul companiei.
Asigurarea resurselor umane pentru companie prin raportare la proiectele de investitii pentru termen mediu si lung este o prioritate pentru Nuclearelectrica.
In prezent, compania, prin sucursala CNE (Centrala Nucleaelectrica de la Cernavoda) exploateaza Unitatile 1 si 2, iar, prin Sucursala FCN Pitesti, produce combustibil nuclear.
Nuclearelectrica are un rol major la nivel national, contribuind cu peste 18% cu energie nucleara in totalul productiei de energie, la nivel national.
In acelasi timp, energia nucleara fiind energie curata, Nuclearelectrica are in dezvoltare proiecte majore de investitii, in valoare de aproximativ 9 miliarde de euro, prin care devine un pilon al decarbonizarii, generand si un efect multiplu de dezvoltare micro si macro-economica.
Compania realizeaza aceste proiecte prin cresterea unei noi generatii de nuclearisti, prin atragerea, retentia si formarea tinerilor din Romania, prin valorificarea potentialului acestora.
SNN si-a propus sa creasca o noua generatie de specialisti pentru Proiectul de Retehnologizare a Unitatii 1 si operarea ulterioara a Unitatii 1 inca 30 de ani dupa retehnologizare, Proiectul Unitatilor 3 si 4 cu intrarea in exploatare comerciala in anul 2031, Instalatia de Detritiere, productia de Cobalt 60.
De asemenea, SNN are in plan implicarea in proiecte inovative, precum reactoarele modulare mici (SMR), productia de hidrogen curat, tehnologii de ultima generatie care vor juca un rol major in decarbonizare in viitor, alaturi de flota curenta de reactoare. In acest sens, compania intentioneaza sa formeze o noua generatie de specialisti care au oportunitatea de a se specializa in tehnologii inovatoare.
41 de burse pentru studenti, 10 pentru elevii scolilor profesionale
Campania de acordare de burse a Nuclearelectrica se adreseaza tuturor universitatilor si facultatilor de profil tehnic din Romania, in baza necesitatilor actuale ale companiei.
Astfel, 41 de burse sunt pentru studentii din anii III si IV, la Energetica, Mecanica, Ingineri economica, Inginerie Energetica si tehnologii nucleare, Inginerie Energetica si tehnologii nucleare, Automatica, Mecatronica, Chimie.
De asemenea, 10 burse sunt pentru studentii din Scolile Profesionale, specializarea sudori.
Bursierii selectati vor incheia contracte de acordare a burselor in acord cu prevederile legale aplicabile in materie, iar suplimentar vor efectua practica profesionala asistata de specialistii Nuclearelectrica si vor avea oportunitatea angajarii in cadrul societatii dupa terminarea programului de burse. Valoarea unei burse de studiu este de 2300 lei brut/bursa.
Nuclearelectrica este compania nationala producatoare de energie electrica, termica si de combustibil nuclear, care functioneaza sub autoritatea Ministerului Energiei, statul detinand 82,49% din actiuni si alti actionari, 17,50%, dupa listarea la Bursa de Valori Bucuresti a companiei in 2013.
Energia nucleara are un rol esential in atingerea tintelor de decarbonizare si asigurarii tranzitiei energetice catre o economie fara emisii de carbon, contribuind in prezent cu 33% in totalul productiei de energie fara emisii de CO2, iar, dupa realizarea proiectelor de investitii strategice, aceasta contributie va creste la 66% la nivelul anilor 2030.
Tot atunci, energia nucleara va asigura aproximativ 35% din necesarul de consum prin operarea a 4 unitati nucleare CANDU, va evita eliberarea a 20.000.000 milioane tone de CO2/anual, va crea indirect aproximativ 19.000 de locuri de munca in lantul de aprovizionare intern, va contribui la dezvoltarea educatiei si cercetarii in domeniul nuclear si in domeniile conexe.