Un sfert dintre afacerile din Romania sunt conduse de femei
femei de afaceribusinesseducatie antreprenorialaromania
Potrivit unor studii recente, un sfert dintre business-urile din tara noastra sunt conduse de femei, iar aceasta tendinta este in continua crestere atat pe plan national, cat si mondial.
Femeile acapareaza din ce in ce mai mult teren in lumea barbatilor. O treime dintre companiile din Romania au in fruntea lor o femeie.
Cele aproximativ 50.000 de companii detinute de femei in Romania sunt in crestere, femeile fiind in continua evolutie si in permanenta revendicare a dreptului la egalitate fata de barbati. Emanciparea femeii continua sa fie, din pacate, un subiect greu de "digerat"pentru barbatii cu viziuni arhaice, care considera ca femeile sunt inferioare, sau pur si simplu trebuie sa aiba preocupari de ordin casnic, nu sa administreze afaceri, sa guverneze sau sa se impuna in vreun fel in societate.
Aceste viziuni au adus pierderi insemnate omenirii de-a lungul timpului, deoarece femei foarte capabile din punct de vedere intelectual, care puteau aduce contributii insemnate istoriei, nu au reusit sa isi duca misiunea la bun sfarsit, din cauza societatii care nu le permitea sa se afirme, sa fie libere si sa isi exprime opiniile sau ideile.
Citeste si:
Pachetul la birou. Ce putem manca de acasa in anotimpul cald?
In prezent, desi fenomenul este in scadere, inca exista retineri in acceptarea ideii ca o femeie poate fi la fel de capabila, puternica si independenta precum un barbat. Totusi, aspectul este cat se poate de relativ, atat barbatii cat si femeile pot fi extrem de capabili, sau pur si simplu barbatul este inferior femeii, sau invers. Nu exista un adevar universal al acestei teorii, iar calitatile sau defectele unei persoane n-au nicio legatura cu sexul.
In Romania anului 2018, femeile sunt tentate sa isi deschida afaceri sunt comertul, serviciile de infrumusetare si consultanta in afaceri. Din pacate, lipsa educatiei antreprenoriale din societatea romaneasca descurajeaza multe potentiale femei de afaceri de succes sa incerce sa isi deschida o companie proprie.
In acest sens, ministerul Educatiei vrea ca, de anul viitor, sa inceapa un proiect cu bani europeni, pentru a-i ajuta pe tinerii care vor sa aiba propria afacere. Cel mai probabil, se vor lansa cursuri de educatie antreprenoriala in scoli si licee, pentru a facilita accesul tuturor tinerilor catre aceste informatii ce le pot schimba viata.
Citeste si:
Somaj 2018: Cum pot obtine indemnizatia absolventii de liceu si facultate
Sursa foto: pexeles.com