Top 10 idei de afaceri profitabile in 2019
idei afaceriafaceri 2019fonduri europenebusiness
Te tenteaza ideea de a avea propriul tau business si ti-ai dori sa iti dezvolti o afacere intr-un anumit domeniu? Ei bine, anul 2019 poate fi anul tau norocos, daca esti dispus sa faci un pas care sa iti schimbe viata. Insa, ca orice schimbare importanta, are nevoie de multa atentie, cercetare si inspiratie pentru a face pasii corecti catre succes.
Afacerile care dadeau randament in 2010 nu mai sunt de actualitate acum. Si ce e de actualitate acum, nu va mai fi peste 10 ani. Pentru a face business si a te mentine pe piata, indiferent de domeniul in care activezi, e nevoie permanenta de reinventare. Nu zice nimeni ca trebuie sa schimbi activitatea firmei, ci trebuie sa adaptezi anumite aspecte ale business-ului tau, la trendurile actuale.
Daca inca nu ai o afacere si vrei sa pornesti una, exista cateva business-uri tocmai bune pentru acest an. Desigur, succesul nu ti-l garanteaza nimeni. Este foarte important sa te orientezi catre domeniile care iti starnesc interesul si pasiunea, nu neaparat dupa cele mai profitabile. Adevarata satisfactie si rasplata a muncii tale va veni mai degraba din faptul ca faci ceea ce iti place, decat din faptul ca vei fi foarte bine platit. In timp, nu exista afacere in care se pune pasiune, care sa dispara de pe piata si sa nu fie profitabila si la nivel financiar.
Acestea fiind spuse, iata 10 idei de afacere ideale pentru 2019:
1.
Agentie de publicitate online
Nu degeaba se afla pe locul intai aceasta idee. Este, fara doar si poate, o idee de afacere de viitor. Asistam la o digitalizare in masa a tuturor companiilor si, cine nu este in online, practic, nu exista.
Firmele de online marketing sunt asaltate cu oferte de colaborare, iar clientii vor fi din ce in ce mai multi, de la an la an. Poti face web design, bannere, anunturi publicitare, afise, materiale text sau orice alte materiale de promovare pentru clientii tai.
2.
Agricultura
Afacerile in agricultura au un mare avantaj ca primesc sustinere considerabila de la stat. De asemenea, Romania are cea mai mare rata de absorbtie a fondurilor europene pe sectorul agricol, asa ca, daca intocmesti un dosar cu actele necesare, poti incepe un business in agricultura cu bani europeni. Practic, nu ai nimic de pierdut.
Poti sa cultivi anumite plante sau chiar sa construiesti o ferma. Alimentele bio sunt din ce in ce mai apreciate si cautate pe piata din Romania, sa nu mai amintim de isteria de pe pietele europene.
3.
Restaurant preparate bio
Dupa cum spuneam mai sus, alimentatiei sanatoase incepe sa i se acorde din ce in ce mai multa atentie in Romania. Daca nu vrei sa produci tu alimentele, poti sa le transformi in preparate delicioase, dupa ce le cumperi de la agricultori. Astfel, iti poti deschide propriul restaurant bazat pe astfel de preparate. E drept ca preturile vor fi mai scumpe decat la un restaurant obisnuit, insa si aceasta categorie de mancare are adeptii ei si, mai ales daca locuiesti intr-un oras mare, cu siguranta vei avea clientii tai fideli.
4.
Firma de catering vegan/vegetarian
Daca nici ideea agriculturii sau a restaurantului bio nu iti face cu ochiul, insa ai vrea ceva in domeniul "food", am gasit solutia ideala pentru tine: firma de catering vegan/vegetarian.
Investitiile sunt mai reduse decat in cazul unui restaurant si, oferi aceeasi mancare sanatoasa, numai ca o servesti acasa sau la birou, clientilor tai.
Este o activitate de viitor, fiindca oameni sunt tot mai ocupati cu activitatile zilnice si uneori prefera confortul de a-si comanda mancare, decat de a se deplasa la restaurant.
5.
Freelancing
Freelancing-ul este mai mult un concept, decat un business in sine. Dar atat timp ca nu ai sefi, iti stabilesti singur programul, iti alegi proiectele si aplici propriile strategii, se poate spune ca este o afacere a ta.
Daca iti place sa scrii, sa faci fotografii, recenzii de carte sau traduceri din diverse limbi, daca faci obiecte handmade, poti gasi proiecte care sa iti asigure un venit constant.
6.
Organizare de petreceri pentru copii
In Romania, aceasta nisa inca permite intrarea multor incepatori. Nu sunt foarte multe firme de acest gen si, daca esti profesionist, si incluzi tot felul de servicii pe placul celor mici, iti vei croi un loc al tau in piata.
Poti organiza petreceri pentru copii cu tematica diversa, cu jocuri interactive, cu activitati educative, care ii vor incanta pe cei mici si vor fi si pe placul parintilor. Ai nevoie doar de entuziasm si de dragoste fata de cei mici. Dar cine nu ii iubeste?!
7. Mentenanta IT
Daca esti specialist in IT sau stii "cu ce se mananca" tehnologia de ultima generatie, ce ar fi sa pornesti pe cont propriu? Romania are deficit de specialisti IT, iar castigurile acestora nu sunt deloc de neglijat. Evident, in cazul in care firma este a ta, vei castiga mai multi bani decat daca ai fi angajat, asta daca te implici si reusesti sa ai clienti care te platesc bine.
Daca e pasiunea ta IT-ul, merita totusi sa incerci. Este un domeniu de viitor, care se va dezvolta de la an la an.
8. Firma de consultanta in HR
Din ce in ce mai mult accent se pune pe HR, pe managementul resurselor umane, pe strategiile de resurse umane, pe planificare si organizare strategica. O firma de consultanta in HR este foarte cautata la aceasta ora pe piata muncii din Romania, foarte putin dezvoltata pana acum in acest domeniu.
9. Magazin online
Pentru prima data in istorie, in ultimul an, vanzarile din online au depasit vanzarile din magazinele fizice. In joc sunt sute de miliarde de euro si inca este loc pe piata. Oamenii sunt consumatori tot mai avizi de diverse produse si pot fi interesati si de ceea ce ai tu de oferit: haine, accesorii, jucarii pentru copii, carti, articole second hand, etc.
Magazinele online nu necesita investitii foarte mari si, oricum, acestea sunt mult mai mici decat magazinele fizice. Practic, nu platesti chirie pe spatiu, si poti avea mai putini angajati, fiindca te bazezi pe multe servicii digitalizate.
10.
Sala de fitness
Afacerile de acest tip prind din ce in ce mai bine in Romania. Oamenii devin interesati de felul cum arata si constientizeaza ca imaginea este foarte importanta. Totodata, multi fac sport si pentru a se mentine sanatosi, asa ca, oricare ar fi motivatia, cert e ca salile de fitness sunt pline, in toate orasele tarii.
Daca este o investitie prea mare, poti intra in domeniu si altfel, asta daca ai ca pasiune sportul. Poti, de exemplu, sa deschizi o scoala de dans, sa oferi cursuri de autoaparare sau sa faci comert cu produse sportive, fie echipamente, fie alimente specifice. Totodata, ti-ai putea deschide o pagina online, unde sa oferi consultanta in domeniu, fie pe parte sportiva, fie nutritionala. Este idicat ca pentru acest lucru sa ai cunostinte dobandite la scoli sau cursuri de profil.
Citeste si:
Sinteza Saptamanii: UE cere majorarea salariului minim in Romania, ANAF nu mai poate executa silit datoriile mici si bonificatii la Declaratia unica
Sursa foto: pexels.com