Programul Start-Up Nation este un program de incurajare si de stimulare a infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, implementat inca de la inceput de catre Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat. Scopul principal pe care si l-au propus autoritatile prin derularea acestui proiect a fost acela al stimularii infiintarii si dezvoltarii IMM-urilor, imbunatatirea performantelor economice ale acestora, crearea de noi locuri de munca si integrarea pe piata muncii a persoanelor defavorizate, somerilor si absolventilor.
Asa cum spuneam si in randurile anterioare, Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania a anuntat la inceputul acestei saptamani cateva propuneri importante cu privire la viitorul Programului Start-Up Nation. Prima dintre ele se refera chiar la schimbarea denumirii programului, in ciuda popularitatii de care acesta se bucura la ora actuala. Conform propunerii celor de la CNIPMMR, denumirea viitoarei sesiuni a Programului Romania Start-Up Nation s-ar putea schimba in “Start-Up Tech Nation”.
In primul rand, specialistii din cadrul Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania considera ca este necesara introducerea restrictiei de instrainare a mai mult de 49% din partile sociale/actiuni pe perioada de implementare si monitorizare a programului. Apoi, tot cei din cadrul CNIPMMR sustin ca locurile de munca create prin acest program ar trebui ocupate de angajati care nu au mai avut raporturi contractuale de munca in ultimele sase luni.
Mergem mai departe si aflam ca o alta propunere a Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania face referire la introducerea obligativitatii achizitiei unui pachet digital care sa contina un site de prezentare a activitatii, un soft de gestiune a datelor si semnatura electronica.
Totodata, Consiliul National al IMM-urilor din Romania isi doreste sa nu mai existe niciun fel de diferentiere de punctaj intre Bucuresti, Ilfov, Cluj si restul judetelor tarii, urmarindu-se in acest fel o abordare unitara a programului la nivelul intregii tari! Tot la acest capitol, CNIPMMR propune acordarea de punctaj suplimentar componentei de contributie proprie, precum si acordarea de punctaj suplimentar proiectelor cu componenta de inovare sociala. Mai mult decat atat, specialistii din cadrul Consiliului National al IMM-urilor iau in calcul chiar si ideea acordarii unui punctaj suplimentar aplicantilor care s-au intors din Diaspora pentru a deschide o intreprindere prin intermediul acestui program.
Nu in ultimul rand, CNIPMMR sustine ca ar fi indicat sa se renunte la departajarea in functie de numarul de locuri de munca. Totusi, este subliniat faptul ca obligativitatea crearii macar a unui loc de munca trebuie pastrata si pentru viitoarea editie a programului. De asemenea, Consiliul propune acordarea unui punctaj suplimentar asociatilor sau actionarilor care nu au mai avut pana acum calitatea de asociat sau actionar in alta intreprindere.
Ultimele NOUTATI
Masa de Craciun, "pe saracie". Romanii sunt nevoiti sa cumpere la suta de grame de Sarbatori
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212