Start la finantari nerambursabile pentru IMM-uri, PFA-uri, CMI-uri si ONG-uri: Primul venit, primul servit
microgranturifinantarefonduri nerambursabileimm
Incepand de luni la ora 10 dimineata, s-a dat startul Masurii 1 de sprijin financiar pentru IMM-uri, PFA-uri, cabinete medicale individuale si ONG-uri. Masura 1 face parte dintr-un pachet de trei masuri de sprijin a caror valoare ajunge la un miliard de euro.
Cei care vor sa beneficieze de microgranturile Masurii 1 acordate din fonduri externe nerambursabile, trebuie sa acceseze formularul electronic granturi.imm.gov.ro. Pe aceasta platforma se realizeaza si inscrierea, intreaga procedura desfasurandu-se online.
Inscrierea se va incheia pe 16 octombrie, ora 20:00, cu posibilitatea prelungirii termenului de inscriere pana la epuizarea bugetului (respectiv pana la atingerea unui numar maxim de 50.000 de beneficiari.
Banii se acorda de principiul ''primul venit, primul servit''.
Obiectivul principal al schemei de ajutor de stat il constituie acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operational Competitivitate 2014-2020, denumit in continuare POC, in contextul crizei provocate de COVID-19, pentru beneficiarii a caror activitate a fost afectata de raspandirea virusului SARS-CoV-2 sau a caror activitate a fost interzisa prin ordonante militare pe perioada starii de urgenta sau ingradite pe perioada starii de alerta.
Cine poate beneficia de bani?
a) intreprinderile mici si mijlocii care fac dovada prin situatiile financiare depuse ca nu detin salariati cu contract individual de munca la data de 31 decembrie 2019;
b) PFA, ONG-uri cu activitate economica in unul din domeniile de activitate prevazute in anexa nr. 1 la OUG 130/2020;
c) PFA/CMI, daca au fost implicate in transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea si tratamentul pacientilor diagnosticati cu COVID-19, care nu au beneficiat de stimulentul medical acordat in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 43/2020 pentru aprobarea unor masuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a raspandirii coronavirusului COVID-19, pe perioada starii de urgenta, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 82/2020. Dovada implicarii in activitatile legate de COVID-19, dar si pentru neacordarea stimulentului medical se face prin completarea unei adeverinte-formular si incarcarea acesteia in aplicatia de inscriere, emisa de unitatea sanitara unde a prestat serviciul beneficiarul/directia de sanatate publica judeteana, dupa caz (Anexa 3).