Aluminiul este un metal usor si maleabil care, prin diferite procese de prelucrare (preum laminarea, extrudarea, forjarea, turnarea), garanteaza un design practic, a demonstrat ca reprezinta o alegere premium, oferind rezistenta ridicata la conditiile meteo neprietenoase, la coroziune si la efectele nocive ale razelor UV. Aluminiul reprezinta totodata si un bun prieten al mediului înconjurător.
Principalele sectoare de piata pentru produsele din aluminiu utilizate in domeniul constructiilor sunt ferestrele, acoperisurile, placarea cu pereti cortina si cladirile prefabricate. Folosind acest material in arhitectura fatadei constructiilor comerciale sau rezidentiale, puteti obtine o combinatie armonioasa intre performanta de lunga durata si un design unic sau futurist la costuri reduse in comparatie cu alte metale sau aliaje.
Sistemele pereti cortina
Istoria peretior-cortina are originea in perioada Evului Mediu, cand castelele erau fortificate si protejate de un zid inalt, construit din piatra, ceea ce le facea impenetrabile.
In arhitectura moderna, peretii cortina intruchipeaza un invelis exterior al fatadei unei cladiri, avand rolul de a compartimenta interiorul cladirii de mediul exterior. Cu toate acestea, peretele cortina nu face parte din structura de rezistenta. Acest sistem de anvelopare a cladirii reprezinta, de fapt, fatada conceputa din sticla si aluminiu. Un asemenea perete este proiectat pentru a rezista infiltratiilor de aer si apa, protejand in acelasi timp cladirea de eventualele daune provocate de vant si unde seismice. Ferestrele sau aparatele de ventilatie pot fi incorporate in peretele cortina aluminiu astfel incat sa asigure sistemul de ventilatie necesar si ferestre usor de operat.
Peretii aluminiu au devenit o optiune populara in randul arhitectilor si proiectantilor datorita nivelului esteticii si posibilitatilor nelimitate de incadrare in designul cladirii.
Exista doua modalitati principale prin care se pot executa peretii cortina aluminiu pe reynaers.ro si anume, standard tip montant-traversa si tip fatada element. Deosebirea dintre aceste tipuri consta in raportul dintre timpul de lucru realizat in santier si cel efectuat in atelier, cat si costurile aditionale necesare in cazul primei variante de realizare a peretilor cortina.
Avantajele peretilor cortina aluminiu
Instalare rapida, necesita putina forta de munca in santier, compensand in atelierele de lucru.
Dezavantajele peretilor cortina aluminiu
In prezent, peretii cortina aluminiu reprezinta o componenta esentiala a cladirilor datorita multiplelor functii pe care le indeplinesc, precum cantitatea de lumina naturala care patrunde in interior, procesul rapid de construire, dar si libertatea semnificativa a alegerii designului dorit. Sistemele pereti cortina constituie o alternativa sustenabila, care va imbunatatii aspectul modern si urban al fatadei oricarei cladiri de tip centru comercial sau rezidential.
Ultimele NOUTATI
Dieta minimalista: cum sa mananci sanatos cu buget redus
Cum sa asortezi un lant din aur cu alte bijuterii de lux: secrete de stil pentru barbati
ANAF-ul a inceput sa taxeze averile nejustificate. Un roman nu a putut sa spuna de unde are 3,4 milioane lei
Partenerii nostri
Norme SSM pentru vizitatorii unei companii - ce demersuri vor face angajatorii?
Deducerea personala in 2025 - nivelul acesteia creste ca urmare a majorarii salariului minim
Suspendarea activitatii unei firme: Aspecte cheie de retinut
Tezaur 2025: Prima editie a programului debuteaza pe 13 ianuarie cu dobanzi de pana la 7,8% pe an
Este legal sa-ti fie fotografiat buletinul de catre politistii locali? Iata ce spune legea!
Acte necesare schimbare buletin
Sfaturi de baza pentru persoanele care vor sa deschida o afacere
Te-ar putea interesa si