Elon Musk este considerat, pe buna dreptate, unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din intreaga lume. CEO al Tesla si al altor companii inovatoare, sud-africanul a surprins pe toata lumea anul trecut atunci cand a anuntat ca este decis sa cumpere reteaua de socializare Twitter. Nu neaparat dorinta lui Musk de a cumpara Twitter a surprins, ci suma pe care acesta a fost dispus sa o plateasca pentru asta. Mai exact, Musk a platit 44 de miliarde de dolari pentru achizitionarea Twitter.
Activitatea lui Musk la conducerea Twitter este insa una controversata, multi sustinand ca aceasta este una dintre cele mai proaste afaceri ale lui. Prima masura pe care a luat-o Elon Musk a fost aceea de a concedia conducerea companiei, pe care a acuzat-o ca l-a indus in eroare referitor la numarul de conturi false de pe platforma. Recent, Twitter a cumparat Laskie, un startup care activeaza in zona de recrutare. Potrivit informatiilor dezvaluite pana acum, valoarea tranzactiei s-ar ridica la cateva zeci de milioane de dolari.
Implicat intr-o serie intreaga de scandaluri, Musk a tras dupa el in jos si compania pe care tocmai a achizitionat-o. Sigur, nu o spunem noi, ci cifrele! Potrivit cifrelor prezentate de fondul de investitii Fidelity, Twitter a ajuns acum sa valoreze doar o treime din ceea ce a platit Elon Musk anul trecut. Potrivit estimarilor Insider Intelligence, veniturile Twitter ar urma sa scada cu 30% in exercitiul bugetar al anului curent, la mai putin de trei miliarde de dolari.
La conducerea Twitter, Elon Musk a dat dovada ca nu a venit cu o strategie clara de management si ca nu stie care este directia spre care vrea sa indrepte compania. A concediat aproape 60% din personalul companiei, a reprimit pe platforma cateva personalitati controversate si a provocat temeri cu privire la o reducere a moderarii continutului postat pe platforma. Prin toate acestea, multe brand-uri importante au luat decizia de a pleca de pe Twitter, nedorind sa se mai asocieze cu Elon Musk.
Ultimele NOUTATI
Cosul de cumparaturi de Paste a golit buzunarele romanilor! Preturile sunt mai mari cu 40 la suta fata de 2024
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!
Piata imobiliara fierbe. Locuintele se vand ca painea calda chiar si la Cluj, unde preturile bat capitala
Firmele se sufoca! Creste numarul societatilor comerciale care de-abia se descurca cu facturile si platile
Partenerii nostri
Cum sa creezi un mediu de lucru eficient si placut pentru angajati
Conditiile primirii de interni. Cine poate avea calitatea de intern?
[Q&A] Accesul in REGES-online pentru angajatori si salariati. Raspunsuri de la specialisti
D101 Grup fiscal: Termen de depunere si aspecte importante
Ce cuprind notele explicative la situatiile financiare anuale
Observator la Alegerile Prezidentiale 2025: acreditare, drepturi si obligatii
Alegeri Prezidentiale 2025: Calendar, Candidati, Sondaje si Model sesizare in ziua votului
Tot ce trebuie sa stii despre pensia de handicap si insotitor: acte si grade de handicap
Te-ar putea interesa si
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!