Locurile de munca la stat sunt mereu la mare cautare, starnind interesul multor candidati aflati in cautarea unei noi provocari profesionale. In ciuda parerilor care sustin ca este extrem de greu sa iti gasesti un loc de munca in sistemul bugetar, angajatorii din sectorul public au scos in piata aproape 20.000 de joburi de la inceputul anului si pana astazi. In luna august au fost publicate cele mai multe joburi, si anume peste 5.000. Un mare avantaj al locurilor de munca la stat este acela reprezentat de contractele permanente de lucru, doar 10% dintre contractele incheiate fiind temporare.
Cele mai multe locuri de munca disponibile la momentul actual sunt in sistemul de sanatate, existand peste 7.500 de pozitii deschise in spitale, clinici, sanatorii sau directii de sanatate. De asemenea, institutiile din sistemul de invatamant au publicat aproximativ 5.300 de locuri de munca de la inceputul anului si pana acum. De asemenea, in topul angajatorilor din acest sector mai este si Guvernul, care a scos la concurs 5.000 de locuri de munca in 2024.
„Primele sapte luni ale anului au sub nivelul anului trecut, in termeni de volum de angajari. August a venit insa cu o schimbare de directie, in conditiile in care numai in acea luna s-a postat un sfert din numarul total de joburi aferente lunilor anterioare. Pare ca si septembrie va urma aceeasi tendinta – deja vedem peste 200 de pozitii deschise in doar 2 zile. Daca lucrurile vor continua la fel, cel mai probabil, 2024 se va incheia peste nivelul lui 2023. Nu este neaparat o surpriza pentru ca anul acesta avem patru randuri de alegeri electorale, ceea ce este o premiera care va influenta cu siguranta si evolutia numarului de angajati din aparatul de stat”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs.ro, cea mai mare platforma de recrutare online din Romania.
Cele mai multe locuri de munca in sistemul bugetar sunt disponibile in Bucuresti, existand la aceasta ora aproximativ 3.500 de joburi deschise. Mai departe, 1.200 de locuri de munca la stat sunt disponibile la momentul actual in Cluj-Napoca, respectiv 900 in judetele Timis si Iasi.
„Mai mult de jumatate dintre joburile disponibile s-au adresat candidatilor din segmentul white collar, adica acei candidati care au studii superioare. Aproape 9.000 de joburi au fost pentru candidatii blue collar (fara studii superioare) si grey collar. Acestea din urma se refera la ocupatii care combina atat aspecte ale muncii de birou (specifice segmentului white collar), cat si ale muncii fizice (specifice segmentului blue collar)”, mai spune Bogdan Badea.
Citeste si: Locurile de munca de acasa, pe cale de disparitie: putine firme le mai ofera angajatilor luxul de a munci remote
Sursa foto: pexels.com
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si