Santierul Damen Mangalia va produce vase de lux pentru croaziere
damen mangaliavase de luxvase croazieranave mangalianave romania
Contractele recent semnate vor permite ca, la Santierul Naval Mangalia, sa fie continuata lunga traditie a constructiilor navale in Marea Neagra.
De sase luni, santierul beneficiaza de reteaua internationala de vanzari Damen, iar atragerea noilor contracte va permite ca santierul sa functioneze la capacitate maxima inca din aceasta vara.
Noile contracte sunt axate pe toate cele trei sectoare de activitate ale santierului din Mangalia: nave de croaziera, nave destinate transportului de pasageri si nave offshore.
Unul dintre aceste noi proiecte care va fi realizat la Santierul Naval Mangalia este o nava de croaziera de 155 de metri pentru calatorii de lux in intreaga lume.
Contractul a fost semnat cu SeaDream Yacht Club din Norvegia, marcand intrarea grupului Damen pe piata vaselor de croaziera. Vasul va fi construit in intregime la Santierul Naval Damen Mangalia.
Tot in Santierul Naval Damen Mangalia, muncitorii romani vor construi vase de transport si o nava complexa pentru exploatatii offshore, cu o capacitate de incarcare de peste 10.000 de tone (10.000 TDW).
Pentru segmentul offshore, fabricarea va include structuri offshore, sabloane de submarine si diverse conducte sau plutitoare pentru morile de vant de pe mare, precum si pentru pietele de acvacultura.
Odata cu preluarea managementului santierului, Damen s-a angajat intr-un parteneriat strategic pe termen lung cu Ministerul Economiei.
Santierul Naval Mangalia beneficiaza de capacitate comerciala la nivel mondial si expertiza in domeniul constructiilor si reparatiilor navale al Grupului Damen pentru a dezvolta continuu portofoliul de comenzi primite de santier, pentru atragerea de forta de munca si pentru a face toate investitiile necesare.
"Potentialul santierului Mangalia este imens si reprezinta baza ca Damen sa-si realizeze ambitiile pe termen lung de a construi nave mari, complexe, in special pentru sectorul de croaziera, de nave de transport pasageri si offshore-energetic. Santierul ofera oportunitati nu doar pentru grupul Damen, ci si pentru personalul din constructii navale si pentru industria maritima romaneasca in ansamblu", a declarat Chris Groninger, Managing director al Santierului Naval Damen Mangalia.
Pentru a-si indeplini contractele recent semnate, Santierul Damen Mangalia intentioneaza sa creeze locuri de munca. Cand grupul Damen a preluat conducerea operationala, in santierul Mangalia erau 1.700 de angajati.
Acest numar a crescut constant si este de asteptat sa se ajunga la aproximativ 2.500 de angajati, pana la sfarsitul anului.
Pe langa cresterea directa a fortei de munca, activitatile santierului au un efect pozitiv asupra activitatilor furnizorilor Santierului Damen Mangalia, stimuland numeroase oportunitati indirecte de angajare.
Pentru a creste oportunitatile de angajare, Damen Mangalia si-a intensificat cooperarea cu scolile profesionale, nu numai in Mangalia, ci si pe intreg teritoriul Romaniei. Santierul ofera cursuri de formare la fata locului si locuri de cazare pentru participanti.