In ciuda recordului pentru numarul de telefoane livrate obtinut de Apple in ultimul trimestru al anului 2020, Samsung ramane lider global pe aceasta piata. Potrivit cifrelor oficiale, Samsung a vandut in 2020 nu mai putin de 266 de milioane de unitati, in timp ce americanii de la Apple au comercializat numai 206 milioane de unitati. Afectat intr-o buna masura de sanctiunile impuse de autoritatile din SUA, producatorul chinez Huawei incheie anul pe ultima pozitie a podiumului, cu o cifra de vanzari de 189 de milioane de unitati. Anul 2020 a adus o cifra de vanzari buna si pentru Xiaomi, acestia raportand nu mai putin de 147.8 milioane de telefoane vandute.
Ultimele trei luni ale anului precedent s-au dovedit a fi excelente din punct de vedere al vanzarilor pentru Apple, producatorul american de smartphone-uri putandu-se lauda chiar cu un record in acest sens. Mai exact, Apple a vandut in ultimul trimestru din 2020 nu mai putin de 90.1 milioane de unitati, cererea foarte mare din perioada sarbatorilor de iarna contribuind la acest lucru. In acelasi timp, noul model iPhone 12 s-a bucurat de o primire pozitiva din partea fanilor marcii, succesul acestuia contribuind din plin la recordul de vanzari pe care tocmai l-am amintit. In comparatie, Samsung a vandut in ultimele trei luni ale anului un numar de 73.9 milioane de unitati.
Chinezii de la Xiaomi se pot lauda, de asemenea, cu un ultim trimestru al anului 2020 excelent din punct de vedere al vanzarilor, acestia obtinand o cota de piata de 11.2%, aferenta unei cifre de vanzari de nu mai putin de 43.3 milioane de unitati. In intervalul octombrie - decembrie 2020, Oppo s-a clasat pe locul al 4-lea in topul celor mai mari producatori de smartphone-uri, acestia obtinand o cifra de vanzari peste asteptari, de 33.8 milioane de unitati.
Ultimul trimestru al anului s-a dovedit a fi insa extrem de dificil pentru Huawei, cifra de vanzari reusita de acestia fiind cu mult sub asteptari. Mai exact, chinezii de la Huawei au vandut numai 32 de milioane de unitati in ultimele trei luni ale anului 2020, scaderea fiind de nu mai putin de 42 de procente. In aceste conditii, cota de piata a celor de la Huawei a scazut in ultimul trimestru la numai 8.4%. Declinul producatorul chinez este cauzat de sanctiunile impuse de Statele Unite ale Americii.
Anul 2020 s-a dovedit a fi un an dificil si pentru piata globala a smartphone-urilor, criza provocata de pandemia de coronavirus afectand cifrele de vanzari obtinute in acest domeniu. Totusi, sfarsitul anului a adus cu sine o schimbare semnificativa pe aceasta piata, cifrele de vanzari crescand spectaculos. Specialistii se declara impresionati de puterea de recuperare pe care a aratat-o piata telefoanelor inteligente in ultimul trimestru al anului.
Mai mult decat atat, analistii se asteapta ca cererea pentru smartphone-uri sa creasca in viitorul apropiat, piata si lantul de aprovizionare urmand sa se recupereze intr-un mod si mai evident pe parcursul acestui an. Potrivit IDC WorldWide Mobile Device Trackers, “cererea de smartphone-uri va creste si recuperarea pietei va accelera pe masura ce lumea va progresa catre un mediu post-pandemic”.
Ultimele NOUTATI
Masa de Craciun, "pe saracie". Romanii sunt nevoiti sa cumpere la suta de grame de Sarbatori
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212