In sectorul IT din Romania, o serie de pozitii ce implica utilizarea inteligentei artificiale ofera salarii atractive, incepand de la 1.800 de euro si urcand pana la 6.000 de euro, conform informatiilor furnizate de Bestjobs. Aceste pozitii sunt directionate catre specialistii care lucreaza cu algoritmii AI predictivi sau generativi, fiind esentiale pentru dezvoltarea aplicatiilor si analiza datelor.
Ana Visian, marketing manager la Bestjobs, subliniaza importanta cunoasterii limbajelor de programare precum Python, Java, C++, sau R pentru cei care aspira la astfel de pozitii in dezvoltarea de software si in domeniul inteligentei artificiale. In contextul acestei evolutii tehnologice, se anticipeaza o crestere a cererii pentru specialisti cu abilitati digitale si cunostinte AI, in special pentru roluri de ingineri de Machine Learning, analisti de date, ingineri Big Data si arhitecti software.
Spre exemplu, salariul unui Python Developer poate incepe la aceasta ora de la 2.600 de euro si poate ajunge pana la aproximativ 4.400 de euro. De asemenea, un Software Architect poate incepe cu un salariu lunar de 2.200 de euro, insa poate ajunge pana la un salariu de 4.000 de euro. Mai mult, un Senior Data Engineer care stie ce face poate avea un salariu de start de 5.800 de euro, care poate ajunge chiar si la 6.600 de euro.
Potrivit unor reprezentanti din industria tehnologica, inteligenta artificiala contribuie semnificativ la eficientizarea muncii in diferite domenii. Companiile raporteaza o economie de pana la 50% din timpul de lucru, iar conform lui Adrian Ispas, CEO Vatis Tech, AI-ul permite o reducere a efortului echivalent cu munca a 5 persoane pentru ceea ce anterior era realizat de 10 persoane. Cristian Popescu, country lead enterprise business la Amazon Web Services, confirma ca AI accelereaza viteza programatorilor cu 50%, contribuind la eficienta proceselor de lucru.
Tehnologia AI a devenit o prezenta tot mai relevanta in procesele de recrutare, fiind utilizata pentru generarea anunturilor de angajare si pentru evaluarea abilitatilor candidatilor. Aproximativ doua treimi dintre recrutori utilizeaza astfel de platforme pentru recrutare, iar tot mai multi candidati se folosesc de AI in cautarea locurilor de munca.
Reprezentantii Bestjobs indica ca peste 74% dintre anunturile de joburi sunt create cu ajutorul AI-ului, oferind o mai buna intelegere a cerintelor pozitiilor disponibile pentru candidati.
Te-ar putea interesa si: Firmele trag frana cu angajarile: ingheata recrutarea, tin cu dintii de buget pentru 2024. Nu mai e usor sa-ti gasesti de munca
Sursa foto: unsplash.com
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si